Eximbank a semnat un acord de parteneriat cu Banca CR Firenze Romania

Data publicarii: 24-01-2007
Eximbank a semnat un acord de parteneriat cu Banca CR Firenze Romania, prin care banca controlata de stat va oferi produse si servicii companiilor romanesti, cum sunt garantiile in numele statului, care sa completeze oferta de produse bancare a CR Firenze, a informat, marti, un comunicat al bancii. Acordul general se adauga celor semnate deja cu alte banci, prin care Banca de Export Import a Romaniei va oferi garantii si asigurari in numele statului sau in nume propriu si compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei pentru clienti ai bancilor comerciale.

"Prezentul acord de parteneriat completeaza seria de asemenea intelegeri din anul 2006, stabilite cu alte banci comerciale care au raspuns invitatiei lansate de Eximbank de a ne uni fortele in interesul progresului economic si social", a declarat presedintele Eximbank, Carmen Radu.

Eximbank dispune, pe piata romaneasca, de doua mari avantaje, sustin reprezentantii bancii. Primul ar fi ca, pentru garantiile de stat acordate de Eximbank, firmele iau credite mai ieftine de la bancile comerciale, deoarece nu mai este nevoie ca aceste banci sa isi constituie provizioane pentru riscuri si cheltuieli, deci costurile creditului scad. Al doilea avantaj il reprezinta garantiile de stat acordate exportatorilor care fac operatiuni in tari cu riscuri mari, pe care celelalte banci nu sunt interesate sa le sustina.

"Bancile comerciale au inteles avantajele reprezentate de garantiile Eximbank. Noi am incheiat deja acorduri de parteneriat cu mai multe banci comerciale, iar din ce in ce mai multe banci cer ele insele sa incheie astfel de acorduri", a afirmat, in urma cu o luna, vicepresedintele Eximbank, Iulian Velicu.

"Suntem convinsi ca acesta reprezinta doar inceputul unei colaborari pe termen lung ce se va concretiza in numeroase proiecte comune de succes intre Banca CR Firenze Romania si Eximbank", a declarat directorul general al CR Firenze Romania, Giuseppe Merlo.

Reprezentantii Eximbank considera ca Banca CR Firenze Romania are potential, fiind "cunoscuta pentru rolul sau de banca operativa", iar intre actionarii grupului se afla institutii financiare internationale renumite, precum Sanpaolo IMI sau BNP Paribas.

Pana in prezent, Eximbank avea semnate acorduri cu BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Libra Bank, Finansbank si HVB Tiriac Bank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: