Centralele termice se vor ieftini in 2007, iar vanzarile vor ramane constante

Data publicarii: 25-01-2007
Pretul centralelor termice va continua sa scada si in 2007, in timp ce vanzarile se vor mentine la un nivel aproximativ egal cu cel inregistrat in 2006 la 160.000 de unitati, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice, Olimpiu Achim. "Pretul de comercializare a centralelor termice va continua si in acest an trendul descrescator, scaderea acestuia depinzand de evolutia cursului valutar, a tarifelor de transport etc..", a spus presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT).

Potrivit acestuia, in 2007, nivelul vanzarilor va ramane relativ constant la 160.000 de unitati, in timp ce valoric va creste pentru ca romanii au inceput sa prefere centralele mai scumpe in condensatie. Achim a mai aratat ca centralele in condensatie vor inregistra o crestere accentuata a vanzarilor, in anul in curs, deoarece au un sistem de recuperare a energiei, consumand astfel mai putin.

Reprezentantul APICT a mai aratat ca pentru anul in curs, vanzarile de centrale de apartament clasice cu producere instant de apa calda vor continua sa scada. Potrivit lui Achim, in prezent, circa 80% din constructiile noi au sisteme individuale de incalzire.

Centralele termice murale s-au ieftinit cu aproximativ 20% in ultimii doi ani, ca urmare a restrictiilor impuse la debransare de catre autoritatile locale, potrivit datelor publicate in luna septemebrie a anului trecut de catre importatorul de centrale termice Baxi Romania.

Compania informa, la momentul respectiv, ca vanzarile de centrale termice au scazut incepand cu 2004, cand autoritatile locale si distribuitorii de energie termica au franat birocratic debransarile, pentru a proteja sistemul centralizat, iar ca urmare a acestor masuri si pentru a incuraja achizitiile, importatorii si montatorii de centrale au redus preturile de retail.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: