Ines Rocha devine noul Director Regional al IFC pentru Europa

Data publicarii: 31-05-2024 | Finante-Banci
Ines Rocha a fost numită Director Regional al IFC pentru Europa, gestionând biroul din Viena. În acest rol, ea va stimula investițiile private și crearea de locuri de muncă în Europa Centrală și de Est, promovând creșterea economică ecologică, tehnologiile digitale și incluziunea financiară. De asemenea, va coordona răspunsul IFC la invazia Ucrainei de către Rusia și va conduce proiectele de dezvoltare comercială ale IFC în Europa Occidentală, mobilizând capital și expertiză pentru a sprijini piețele emergente.

Cu cetățenie portugheză și britanică, Ines Rocha are peste 20 de ani de experiență în finanțarea proiectelor de dezvoltare, anterior lucrând la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). La BERD, a avut responsabilități în domeniul instituțiilor financiare și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii din Europa Centrală și de Est. De asemenea, a coordonat răspunsul BERD la criza din Ucraina, mobilizând fonduri record pentru sprijinirea economiei și sectorului privat ucrainean.

Rocha a lucrat îndeaproape cu instituții de finanțare pentru dezvoltare și bănci de dezvoltare multilaterală, inclusiv Banca Mondială și IFC. Experiența sa vastă o face ideală pentru acest rol, potrivit lui Alfonso Garcia Mora, vicepreședinte IFC pentru Europa, America Latină și Caraibe. El și-a exprimat încrederea în abilitatea ei de a coordona programul IFC pentru a sprijini creșterea ecologică, rezilientă și incluzivă, atrăgând investiții din Europa de Vest în piețele emergente.

În calitate de Director Regional, Rocha va coordona echipele IFC din Europa Centrală și de Est, gestionând relațiile cu clienți, guverne și alți factori interesați. Ea va contura și implementa strategia IFC în regiune, colaborând strâns cu Banca Mondială și MIGA și supervizând operațiunile IFC în toate sectoarele. Rocha deține un master în economie de la London School of Economics.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: