Deloitte Romania a asistat Alior Bank in vanzarea catre Patria Bank a unui portofoliu de credite performante acordate persoanelor fizice in valoare de 97 mil. lei

Data publicarii: 02-07-2024 | Finante-Banci
Deloitte România a asistat sucursala locală a Alior Bank, o instituție financiară poloneză, în vânzarea unui portofoliu de credite de consum performante către Patria Bank. Portofoliul vândut include aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și are un sold total de circa 97 de milioane de lei, conform datelor de la 30 aprilie 2024. Finalizarea tranzacției este așteptată pentru septembrie 2024.

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară la Deloitte România, a subliniat importanța acestei tranzacții și a exprimat satisfacția echipei pentru contribuția adusă. El a evidențiat dedicarea și expertiza echipei ca fiind factori esențiali pentru succesul proiectului.

Echipa Deloitte România implicată în tranzacție a fost condusă de Radu Dumitrescu și a inclus pe Ionuț Vasilescu, Director Adjunct, și Iulia Georgescu, Senior Associate. Aceștia au colaborat îndeaproape cu colegii lor din Deloitte Polonia, Piotr Rudnicki și Karol Szczygielski, pentru a asigura un rezultat pozitiv.

Alior Bank, fondată în 2008 de un grup italian, este al optulea cel mai mare grup bancar din Polonia după active și este listată la Bursa de Valori din Varșovia, fiind parte din indicele WIG20. Principalul său acționar este Grupul PZU, una dintre cele mai mari instituții financiare din Polonia și Europa Centrală și de Est.