Ralfi intra in afaceri de leasing financiar

Data publicarii: 30-01-2007
Actionarii Ralfi, General Electric Capital Corporation si Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), au schimbat obiectul principal de activitate al fondului, care acorda credite de consum, in leasing financiar. Ralfi va continua sa acorde si credite de consum, precum si o serie de alte tipuri de credite, dar sub forma de activitati secundare. Estima Finance, marca sub care opereaza Ralfi IFN SA, ofera, in prezent, credite de consum prin intermediul a 700 puncte de vanzare din tara, printre care si 110 magazine ale retailerului de aparatura electronica si electrocasnica Domo.

GE Money, divizia internationala de servicii financiare a General Electric, a obtinut, in septembrie 2006, controlul deplin al pachetului majoritar de actiuni la companiile Leasemart NV, Ralfi SA si Domenia Credit, contra sumei de 140 milioane euro.

GE Money a finalizat, in septembrie, achizitionarea a 80% din pachetul de actiuni detinut de Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) la Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele de Estima Finance), 78% din Leasemart (detinatoare a firmei de leasing Motoractive) si 60% din Domenia Credit. GE Money a mai achizitionat, contra numerar, cota detinuta de Domo Retail S.A. la Ralfi, cota Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) din Domenia si cotele detinute de Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft gmbH la Domenia si Leasemart. Valoarea actiunilor celor trei companii se ridica la aproximativ 140 milioane Euro (178 milioane dolari).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: