Deloitte Romania a asistat cea mai mare companie de panificatie din lume, Grupo Bimbo, in intrarea pe piata din Romania prin achizitia liderului local de profil Vel Pitar

Data publicarii: 13-04-2023 | Afaceri
Deloitte România a furnizat asistență companiei mexicane de panificație Grupo Bimbo, lider mondial în domeniul panificației, în procesul de achiziție a liderului pieței locale de profil, Vel Pitar, de la fondul de capital privat NCH Capital, cu sediul în SUA. Tranzacția, care reprezintă debutul Grupo Bimbo pe piața din România, a fost finalizată la începutul anului 2023.

Coordonând procesul de achiziție, Deloitte România a asistat Grupo Bimbo în toate etapele tranzacției prin intermediul echipei sale de corporate finance, formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Florin Păunescu, Director, Angelos Fragkos, Manager și Ruxandra Vasile, Asociat Senior. Echipa de servicii de suport în tranzacții, formată din Vlad Bălan, Director, Laura Necșuliu, Asociat Senior, Andreea Voinea, Asociat Senior și Andrea Artin, Asociat, s-a ocupat de procesul de due diligence financiar, în timp ce echipa de investigare a fraudelor, condusă de Burcin Atakan, Partener, Irina Chiriac, Director adjunct, Laura Avram, Asociat Senior, Emil-Ioan Borza-Dediu, Asociat Senior și Vasile Beleuță, Asociat Senior, a asigurat procesul de due diligence în conformitate cu prevederile legii privind faptele de corupție (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA).

De asemenea, echipa multidisciplinară a inclus și experți în fiscalitate, precum Dan Bădin, Partener, Mihaela Iacob, Manager Senior, Laura Bobar, Manager Senior, Ana Irina Bica, Consultant Senior și Ioana Sirețchi, Consultant Senior, care s-au ocupat de procesul de due diligence fiscal și de furnizarea de consultanță fiscală, precum și avocații Florentina Munteanu, Partener, Gabriela Ilie, Senior Managing Associate și Irina Picos, Senior Associate, de la Reff & Asociații | Deloitte Legal, care s-au ocupat de procesul de due diligence în dreptul muncii.

„Finalizarea acestei tranzacții de referință este rezultatul mai multor luni de muncă pe tot parcursul anului trecut și marchează intrarea celei mai mari companii de panificație din lume pe piața din România. Aș dori să mulțumesc Grupo Bimbo pentru că ne-a dat ocazia de a ne implica în acest proiect de referință și sperăm să integreze rapid și cu succes businessul preluat în echipele globale și regionale”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Vel Pitar deține zece fabrici și are aproximativ 1.800 de angajați, în timp ce Grupo Bimbo operează în 34 de țări din America, Europa, Asia și Africa, având o capitalizare de piață anuală de 19 miliarde de dolari și peste 137.000 de angajați la sfârșitul lunii decembrie 2022.

Deloitte este o firmă globală de servicii profesionale, furnizând audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță financiară și managementul riscului către mii de companii din sectorul privat și către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500®. Obiectivul său este de a crea un impact vizibil în societate prin intermediul celor aproximativ 415.000 de profesioniști la nivel mondial, acoperind peste 150 de țări și teritorii. Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țară, oferind servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.000 de profesioniști, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: