Posturile publice de radio si televiziune din Romania si Bulgaria s-au prezentat in fata Uniunii Europene

Data publicarii: 28-02-2007 | Media
Biroul din Bruxelles al Uniunii Europene de Radio si Televiziune - EBU a invitat marti, 27 februarie, presedintii directori generali ai posturilor publice de radio si televiziune din Romania si Bulgaria pentru a prezenta activitatea si specificul acestor institutii in peisajul mass-media din tarile lor. Prezentarea a avut loc in contextul aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 si a functionarii posturilor publice de radio si televizune din cele doua tari ca membri cu drepturi depline la activitatile, responsabilitatile si prezentarile Uniunii Europene de Radio, se arata intr-un comunicat de presa al SRR remis BankNews.ro. La aceasta manifestare de promovare au participat oficiali ai Comisiei Europene, dar si al staff-ului Uniunii Europene de Radio si Televiziune, precum si europarlamentari romani si bulgari.

In alocutiunea sa, Jean Revellion, secretar general al EBU a aratat ca la succesul actual al sistemului audiovizual din tarile europene contribuie sistemul dual pe care il reprezinta Serviciul public de radio si televiziune si posturile particulare. El a subliniat, totodata, transformarile pe care posturile publice din cele doua tari le-au intreprins in ultimii ani, atat la nivelul politicii editoriale, cat si la cel al politicii de personal. La randul sau, comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban a subliniat faptul ca posturile publice de radio si televiziune reprezinta prin traditiile lor si prin spiritul european pe care il cultiva, un exemplu al promovarii multilingvismului. In acest context, comisarul european releva importanta serviciilor publice in promovarea anului interculturalismului in 2008.

In prezentarea pe care a facut-o la Biroul din Bruxelles a Uniunii Europene de Radio si Televiziune, Maria Toghina, presedinte director general al Radio Romania a oferit o imagine semnificativa asupra activitatii si programelor postului public de radio, dar si a emisiunilor care promoveaza nu doar integrarea europeana, precum si cultivarea spiritului european, a traditiilor si valorilor europene.

"Radio Romania are emisiuni speciale dedicate familiarizarii cu institutiile si valorile europene. Strategia noastra a fost sa vorbim oamenilor in termeni cit mai simpli astfel incit sa facem ca valorile europene sa fie usor de inteles si asimilat", a mai declarat Maria Toghina la aceasta intalnire.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: