Arhiva » Februarie 2011 » 17 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 17 Februarie 2011 | 33 de inregistrari

  • CFR Marfa anunta semnarea noului Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011

    CFR Marfa anunta ca marti a fost semnat noul Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011, in urma negocierilor colective purtate intre administratie si partenerii sociali. Potrivit CFR Marfa, toate federatiile sindicale reprezentative la nivelul SNTFM CFR Marfa au cazut de acord asupra clauzelor noului Contract Colectiv de Munca.

  • Bogdan Apahidean (LeasePlan Romania): Piata automobilelor inmatriculate in Romania a scazut cu 20% in 2010

    Piata auto din Romania, cu circa 100.000 de unitati inmatriculate in 2010, a inregistrat un declin de 20% fata de 2009, in timp ce masinile second hand inmatriculate in Romania au fost cu 10% mai putine fata de acelasi an de referinta, a declarat miercuri directorul general al societatii LeasePlan Romania, Bogdan Apahidean, in cadrul unei conferinte de presa.

  • Floarea (certSIGN): Pretul certificatelor digitale va continua sa scada,nu va fi o reducere radicala

    Pretul certificatelor digitale va continua sa scada, dar nu va fi o scadere radicala, intrucat emiterea certificatelor digitale presupune un efort mare pentru furnizor, a declarat miercuri seful departamentului Dezvoltare Afaceri in cadrul certSIGN, parte a grupului UTI, Adrian Floarea.

  • Botis: Romanii fug de munca, sunt prea putini flexibili

    Romanii nu inteleg ce inseamna o piata de munca flexibila si fug de munca, sustine ministrul Muncii, Ioan Botis. In plus, potrivit oficialului, romanii nu accepta decat contractele de munca pe perioada nedeterminata. Ministrul a prezentat parlamentarilor date concrete care explica motivele pentru care Romania sta prost la capitolul productivitatea muncii, anunta Antena 3.

  • Groupama Asigurari si-a majorat capitalul social cu 19,35 milioane lei, la 1,12 miliarde lei

    Actionarii Groupama Asigurari au decis, intr-o sedinta din decembrie 2010, majorarea capitalului social cu 19,35 milioane lei, la 1,12 miliarde lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial. "Capitalul social subscris si integral varsat este de 1.120.774.450 lei actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 1 leu", se arata in document.

  • Un nou magazin Carrefour, deschis la Targoviste

    Grupul Carrefour deschide joi, 17 februarie, un nou supermarket in Targoviste. Astfel, Carrefour va ajunge la 33 de magazine deschise in toata tara, potrivit unui comunicat al companiei.

  • City Mall, scos la licitatie la sfarsitul lui martie

    "Desi societatea a intrat la cererea actionarilor direct in procedura simplificata a falimentului, impreuna cu creditorii am decis mentinerea activitatii curente «going concern» in incercarea de a pastra plusul de valoare a unui bussines in functiune. Astfel, acest activ se va vinde ca un bussines in viata, reprezentand o premiera in vanzarile de acest tip in Romania", a declarat, intr-un comunicat, Radu Lotrean, managing partner CITR.

  • Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in ianuarie a scazut cu 55,79%, la 2.659

    Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in ianuarie a scazut cu 55,79%, la 2.659, fata de aceeasi luna a anului trecut, cand si-au intrerupt activitatea 6.014 companii, a anuntat miercuri Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Cele mai multe companii care si-au suspendat temporar activitatea in ianuarie se afla in Bucuresti - 295, urmat de Prahova - 125 si Arad - 122.

  • Unda de soc la emisiunea "Ora de foc"

    Productia postului Realitatea TV, moderata de Adrian Ursu si Oana Stancu, a fost scoasa din grila de programe fara nicio explicatie credibila. Decizia de a opri emisiunea fara niciun avertisment a fost a managerului Realitatea TV, Sebastian Ghita, care a evitat, insa, sa explice motivele hotararii sale.

  • Dividende la FP: 0,0156 lei/actiune. SIF-urile pot avea randamente mai bune

    Actionarii Fondului Proprietatea ar putea primi in acest an un dividend ce reprezinta doar 20% din valoarea repartizata anul trecut, care insa a inglobat rezultatele din 2009 si 2008. In schimb, actiunile SIF au sanse sa acorde dividende mai atractive, cuprinse intre 0,02 si 0,07 lei/actiune. Analistii atrag insa atentia ca niciuna dintre aceste actiuni "nu este de dividend", iar acordarea constanta a unor dividende atractive poate insemna si decapitalizarea companiei.

  • ING Asigurari: Prime subscrise in crestere cu 3%. Profit taiat la jumatate

    Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a fost de 543,4 milioane de lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 3% fata de 2009, potrivit societatii. In acelasi timp, valoarea activelor financiare aflate in administrarea ING Asigurari de Viata a sporit cu 11,2%, pana la nivelul de 1,99 miliarde de lei, fata de anul precedent.

  • Bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, aprobat de guvern

    Bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 al Fondului pentru mediu si lista proiectelor si programelor pentru protectia mediului finantate din acesta au fost aprobate de guvern, in sedinta de miercuri, la propunerea Ministerului Mediului si Padurilor. Bugetul cuprinde credite bugetare in valoare de 2,4 miliarde lei si credite de angajament de circa 3,14 miliarde lei lei, precizeaza reprezentantii ministerului.

  • Banca Comerciala Carpatica si-a adancit pierderile de peste sapte ori in 2010,la 155,09 milioane lei

    Banca Comerciala Carpatica a inregistrat pierderi de 155,09 milioane lei in 2010, de peste sapte ori mai mari fata de pierderile de 21,14 milioane lei din anul precedent, potrivit datelor preliminate prezentate miercuri de banca. Totusi, profitul operational al bancii a avansat cu 233%, de la 17,12 milioane lei la sfarsitul lui 2009 la 57,01 milioane lei la 31 decembrie 2010, principalele influente fiind date de veniturile nete din dobanzi, din comisioane si din operatiuni financiare. Veniturile nete bancare au fost de 195,63 milioane lei, fiind cu 24% mai mari decat cele inregistrate la finele anului 200

  • Boc: In aprilie, Romania poate iesi oficial din recesiune

    Pentru ca acest obiectiv sa fie atins este nevoie ca datele oficiale sa inregistreze doua trimestre la rand cresteri economice in comparatie cu trimestrul anterior. "Obiectivul fundamental al Guvenrului pentru anul 2011 este iesirea din criza si cresterea economica de 1,5-2%. Datele transmise ieri de Institutul National de Statistica arata ca in luna aprilie Romania are toate sansele sa iasa din recesiune.

  • Rompetrol a scumpit miercuri motorina cu 7 bani/litru si benzina cu 2 bani/litru

    Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat miercuri preturile de referinta la motorina cu 7 bani/litru si la benzina cu 2 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro. Astfel, litrul de benzina Efix 95 costa 5,07 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,74 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 5,11 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,45 lei/litru.

  • Rostogolirea creditelor, o iluzie

    Andrei Cionca: Politicile de reesalonare a creditelor sunt iluzorii. Bancile trebuie sa isi asume pierderi si sa ia in calcul conversia datoriilor in actiuni. BNR incurajeaza institutiile de credit sa intre in actionariatul companiilor debitoare cu probleme si sa se implice in managementul acestora.

  • Statul functioneaza tot mai mult pe datorie

    Datoria publica a Romaniei a atins, la sfarsitul anului trecut, aproape 38% din PIB, peste nivelul prognozat de autoritati, de 36%. Imprumuturile statului se apropie vertiginos de nivelul maxim de acceptabilitate - estimat pentru o tara emergenta ca Romania - de 40% din PIB.

  • Cel mai dificil an pentru bancile romanesti

    Dupa 12 ani, sistemul bancar afiseaza la final de decembrie o pierdere neta de 73 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, 2010 se dovedeste a fi cea mai sumbra perioada dupa celebrul 1999, marcat nu numai de criza care lovise Asia si Rusia, ci si de falimentele, reorganizarile si fuziunile din sistemul bancar autohton.

  • Care este costul total al creditului "Prima Casa"

    Cei care vor sa-si achizitioneze o locuinta prin programul guvernamental trebuie sa stie ca, pe langa avansul minim, mai au de suportat multe alte taxe. Pentru taxele notariale, asigurari, comisionul catre Fondul de Garantare si depozitul colateral, solicitantul trebuie sa mai scoata din buzunar cel putin 2.000 de euro.

  • Bancile au fost complice la frauda secolului

    Institutiile bancare sunt acuzate ca au ignorat o frauda de zeci de miliarde de dolari. Bernard Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie, spune ca bancile "stiau cu siguranta" de schema sa piramidala. Fara a-si nega vinovatia, Madoff spune ca institutiile bancare si mai multe fonduri de investitii cu care avea operatiuni "au ales sa inchida ochii".

  • Cum ajunge o banca actionar la companiile cu probleme

    BNR are in lucru un proiect care va permite bancilor sa converteasca mai usor in actiuni datoriile pe care le au de incasat de la firmele cu restante la imprumuturi. Executarea silita a datornicilor si valorificarea bunurilor acestora nu este singura metoda la care pot recurge bancile pentru a-si recupera datoriile.

  • Cum vor sa ne fraiereasca bancile la licitatiile cu imobile executate silit

    In ultima vreme, bancile s-au transformat in veritabili agenti imobiliari, prin licitatiile pe care le organizeaza cu imobilele pe care le-au executat silit. In Bucuresti, dar si in alte orase din tara, spre exemplu, aceste licitatii pornesc, in majoritatea cazurilor, de la 1.000 de euro pe metru patrat, indiferent de imobilul rezidential care este scos la vanzare.

  • Pitesti. Tentativa de jaf armat la o banca din centrul orasului

    Tentativa de jaf armat la o sucursala a unei banci din centrul Pitestiului. Un individ a intrat cu fata acoperita intr-o banca si a amenintat casierul cu o arma.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de joi

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de joi, iar dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau cresteri, cuprinse intre 0,06% (ROTX) si 0,55% (BET-NG).

  • Turismul romanesc a reusit sa iasa din criza, spune Elena Udrea

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca turismul romanesc a reusit sa iasa din criza, bazandu-se pe datele publicate la inceputul acestei luni de Institutul National de Statistica (INS).

  • Romania a avut in decembrie cel mai mare avans lunar din UE al activitatii din constructii, de 17,6%

    Activitatea sectorului de constructii din Romania a crescut in decembrie 2010 cu 17,6% fata de luna precedenta, marcand cel mai mare avans lunar din UE, in conditile in care, in zona euro, s-a inregistrat o scadere de 1,8%, iar la nivelul blocului comunitar, de 3,1%, potrivit Eurostat.

  • UniCredit forteaza o dublare la un milion de clienti, dar doar din mediul urban

    Bogdan Spuza spune ca achizitia de clienti nu poate veni fara o retea extinsa UniCredit Tiriac Bank, un jucator de top zece controlat de unul dintre cele mai puternice grupuri financiare la nivel regional, si-a planificat sa isi dubleze portofoliul de clienti in urmatorii ani, pana la pragul de un milion.

  • A mai murit un mit: Fondul Proprietatea a scazut sub 0,6 lei pe Bursa. Unde se va opri declinul?

    Mark Mobius, unul dintre administratori, are pe umeri misiunea de a creste valoarea actiunilor pe Bursa Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au spart ieri pragul de 0,6 lei/titlu, atingand cel mai scazut nivel de la listarea din 25 ianuarie. Profitul de 108 milioane de euro din 2010, dublu fata de buget, si anuntul unor dividende de 50 mil. euro nu au reusit sa opreasca declinul actiunilor.

  • In agricultura romaneasca mai cred doar strainii

    Fermele de dimensiuni mici, ce abunda in peisajul autohton, subventiile reduse si randamentul scazut sunt marile probleme ale agriculturii, cu efecte directe in preturile alimentelor. Dupa pretul petrolului si al carburantilor, pretul alimentelor este cel mai important subiect al inceputului de an. Seceta si incendiile din Rusia, inundatiile din Australia sau cultivarea terenurilor agricole pentru cereale utilizate in industrie sunt motivele pentru care alimentele s-au scumpit peste tot in lume.

  • PWC: Taxa pentru depunerea pe internet a declaratiei fiscale este scandaloasa

    Taxa pentru depunerea pe internet a declaratiei unice pentru impozitul pe venit si contributiile sociale este 'scandaloasa' si ar trebui eliminata, a declarat joi, la un forum pe teme de fiscalitate, Peter de Ruiter, partener la compania de consultanta PricewaterhouseCoopers.

  • Exportam de doua ori mai multe banane decat morcovi si pepeni!

    Desi Romania este o tara cu imens potential agricol si producem porumb, grau si rosii, iata ca datele oficiale arata ca, paradoxal, exportam banane, citrice si chiar cafea, mai mult decat produsele traditionale. Am putea fi unul dintre cei mai mari producatori agricoli la nivel european, insa am ajuns sa exportam legume si fructe pentru ca apoi sa le importam la un pret dublu sau chiar triplu.

  • 'De ce ai fost dat afara?' sau 'Ai accepta o taiere de salariu?' Ce raspunzi la cele mai grele intrebari de la interviu?

    Nimic nu se compara cu sentimentele, pe care le ai cand esti la interviul de angajare si recrutorul iti adreseaza intrebari, la care habar nu ai sa raspunzi. Singura modalitate, prin care poti face fata unei astfel de situatii, este sa te duci la interviu pregatit, adica sa te documentezi despre intrebarile la care vei fi nevoit sa raspunzi in timpul interviului si sa-ti pregatesti raspunsurile din vreme.

  • TOPUL BANCILOR dupa activele detinute

    BCR si BRD se dueleaza la varf, iar celelalte banci din top 10 castiga greu cota de piata semnificativa. Cele 10 banci controleaza 78% din tot sistemul. Anul trecut activele totale ale sistemului bancar romanesc au crescut cu numai 3,5% - cel mai redus nivel din ultimul deceniu. Criza economica a facut ravagii si in bilanturile bancilor, care au fost nevoite sa-si mareasca provizioanele si chiar sa scoata credite din bilant pentru ca stiu ca nu le vor mai recupera niciodata.