Arhiva » Ianuarie 2011 » 28 Ianuarie 2011

Toate stirile publicate in data de 28 Ianuarie 2011 | 32 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de joi incert, SIF-urile au pierdut 3,68%

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de joi, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF), care au pierdut, in medie, 3,68%, pe un rulaj saltat de tranzactiile cu titlurile Fondului Proprietatea.

  • Ministerul Dezvoltarii si Turismului vrea sa infiinteze o retea nationala de trasee cicloturistice

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) vrea sa infiinteze o retea nationala de trasee cicloturistice care sa fie formata din totalitatea cailor terestre de comunicatie din Romania marcate pentru circulatia cu bicicleta in scop turistic si numite "ciclotrasee".

  • MFP a anuntat un deficit bugetar de 6,5% din PIB pentru 2010

    Deficitul bugetului general consolidat in 2010 a fost de 33,3 miliarde lei, respectiv 6,5% din PIB, sub limita tintei de deficit, de 34,6 miliarde lei, prevazuta in scrisoarea suplimentara la Aranjamentul Stand-by incheiat cu Fondul Monetar International, conform datelor operative ale Ministerului Finantelor Publice (MFP) publicate joi.

  • Frauda din Romania cu carduri Visa e de opt ori mai mica decat in Europa

    Frauda inregistrata cu cardurile Visa in Romania este de 0,006%, de opt ori mai mica decat media inregistrata in tarile din Europa, de 0,049%, potrivit datelor Visa Europe, prezentate joi de companie. In Romania, frauda este de 6 euro la 100.000 euro tranzactionati cu carduri Visa, in vreme ce, in Europa, frauda cu carduri Visa este de 49 euro la aceeasi suma tranzactionata.

  • Fair Value si-a dublat afacerile in 2010, la 14,7 milioane lei

    Fair Value, SAP Gold Partner, si-a dublat afacerile in 2010, la 14,7 milioane lei, comparativ cu 7,3 milioane lei in 2009, in timp ce profitul brut a crescut cu 25%, la 1,4 milioane lei, a anuntat joi compania. Pentru 2011, compania mizeaza pe un avans cu 20% al cifrei de afaceri, la peste 17,6 milioane lei. O crestere similara se va inregistra si in ceea ce priveste profitul, care va ajunge la peste 1,6 milioane lei.

  • China, la doar cinci ani de criza?

    Investitiile masive facute de Guvernul de la Beijing in infrastructura au reusit sa tina China departe de actuala criza economica. In timp ce marile economii inregistrau cresteri "anemice", avansul Chinei a fost de 10,3%, potrivit datelor Biroului National de Statistica al Chinei emise la jumatatea acestei luni. In 2009, cresterea economica a Chinei a fost de 9,2%.

  • Cele mai multe abateri identificate in 2010 de Curtea de Conturi, legate de decontarea cheltuielilor

    Nerespectarea prevederilor legale referitoare la decontarea cheltuielilor reprezinta 28% din totalul abaterilor identificate de Curtea de Conturi in 2010, pe urmatoarea pozitie situandu-se cele privind stabilirea, evidentierea si incasarea veniturilor bugetare, cu 19% din total.

  • Romania risca un nou infringement daca 25 de orase nu vor avea harti de zgomot la jumatatea lui 2012

    Pana la jumatatea anului viitor, 25 de orase din Romania, toate cu o populatie de peste 100.000 de locuitori, trebuie sa prezinte autoritatilor europene hartile de zgomot, iar in caz contrar, tara noastra poate risca procedura de infringement. Precedentul termen de auditare a fost sfarsitul lui 2007, referindu-se doar la orasele cu peste 250.000 de locuitori (Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara).

  • Tudor Serban: Statul nu poate interveni in politica de preturi de pe piata carburantilor

    "In acest moment, statul nu are niciun fel de putere (in privinta stabilirii preturilor la carburanti, n.r.). Puterea este in mana agentiilor de control, sunt singurele care sunt obligate sa actioneze (...) Sunt trei companii importante in acest domeniu in Romania, iar dupa cum au crescut si au scazut preturile, se poate vorbi despre o intelegere intre ele, care nu a fost insa demonstrata. Cred ca totusi nu se justifica o crestere de 20% a preturilor", a afirmat Serban.

  • Ce a facut Fondul Proprietatea in a doua zi la BVB

    In primele zece minute investitorii au introdus mai multe ordine de cumparare pentru actiunile Fondului, astfel ca aceste titluri au avansat cu maximum 1,85%, la 0,6615 lei. Ulterior, situatia s-a inversat, oferta depasind cererea, astfel ca preturile au inceput sa scada. In ultima ora unii investitori au fost mai activi la tranzactionare si, totodata, au pus presiune la vanzare, astfel ca pretul a scazut pentru scurt timp cu 2,9%, la 0,6305 lei.

  • Milcev (E&Y): Legea impozitarii averilor nedeclarate ar putea aduce bani la buget peste 3-4 ani

    Legea impozitarii averilor nedeclarate ar putea aduce bani la bugetul statului abia peste trei sau patru ani, cu conditia ca in perioada urmatoare sa nu mai existe modificari ale legislatiei, a declarat pentru NewsIn Alex Milcev, partener in departamentul de Asistenta Fiscala al Ernst&Young.

  • Nokia anunta profit dublu pentru anul trecut dar sufera in continuare la capitolul "smartphone"

    Cel mai mare producator de telefoane din lume, Nokia, a inregistrat in 2010 un profit de 1,85 de miliarde de euro, fata de 891 de milioane de euro in 2009, insa compania continua sa sufere pe segmentul smartphone-urile, cota de piata fiind diminuata in trimestrul al patrulea al anului trecut de la 38 la 31 %, scrie Reuters.

  • Restantele la credite au scazut in decembrie cu 1,2%, la 16,16 miliarde lei

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au scazut in decembrie cu 1,2% fata de luna precedenta, pana la 16,159 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor fiind de 7,66%, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La finalul lunii noiembrie, soldul restantelor ajunsese la 16,35 miliarde lei, iar ponderea lor in totalul imprumuturilor era de 7,8%. La sfarsitul lui 2009, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 4,05%.

  • Presedintele CJ Arges, luat cu targa de la Tribunal, in urma unui atac de cord

    Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, luat cu ambulanta dupa ce Tribunalul Arges a decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile. Nicolescu a suferit un atac de cord si a fost transportat cu targa. La scurt timp, si sotia lui a lesinat in incinta tribunalului si a fost luata cu ambulanta, iar una dintre fiicele sale a avut nevoie de ingrijiri medicale. UPDATE: Constantin Nicolescu a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitala.

  • Studiu: Romanii folosesc cardul mai mult, dar cumpara mai putin

    Facem mai multe tranzactii, dar cu o valoare mai mica. Numarul tranzactiilor efectuate cu ajutorul cardului a crescut in 2010 cu peste 27 de procente fata de 2009. In schimb, valoarea a scazut cu 6,7%. Semn ca romanii au devenit mult mai chibzuiti, nu mai arunca banii asa de usor si se limiteaza la strictul necesar. Suma medie a unei tranzactii ajunge la 160 de lei. Romanii folosesc cel mai des cardurile de debit: la peste 80% din totalul de plati.

  • Preturile apartamentelor din Bucuresti, la jumatate fata de 2010 in grila notarilor

    O comparatie a valorilor locuintelor din Bucuresti din grilele notarilor din 2010 si 2011 arata ca pentru acest an, aceste valori au fost reduse cu procente cuprinse intre 28 si 66%. Vezi mai jos la ce valori calculeaza anul acesta notarii impozitul la efectuarea unei tranzactii.

  • Cat de sigur este sa platesti cu cardul in Romania

    Fraudele cu carduri Visa aduna, in Romania, doar 0,006% din totalul tran-zactiilor. Nivelul este de peste opt ori mai mic decat media europeana care se ridica la 0,049%. " Romania este printre cele mai sigure tari din acest punct de vedere, iar implementarea cardurilor cu CIP sporeste gradul de siguranta", spune Catalin Cretu, seful Visa Romania.

  • MASINA SECOND-HAND. Ce trebuie sa verifici cand cumperi o masina la mana a doua

    Cumpararea unei masini second-hand este o provocare pe care putini o depasesc cu succes. Pentru a evita capcanele pe care le intind vanzatorii mai putin onesti, gandul va furnizeaza un mic ghid al lucrurilor mai putin uzuale pe care un eventual cumparator ar trebui sa le faca inainte de a bate palma cu vanzatorul unei masini la mana a doua.

  • Guvernul va cere FMI sa privatizeze CEC dupa modelul BCR

    Guvernul nu vrea deocamdata sa privatizeze CEC-ul, dar va incerca sa majoreze capitalul bancii prin atragerea unor investitori institutionali, asa cum a facut si in urma cu sase ani la privatizarea BCR, potrivit unor surse oficiale. Aceleasi surse au adaugat ca Guvernul considera neatractive conditiile pietelor internationale pentru vanzarea bancii in cadrul viitorului acord cu FMI, informeaza Mediafax.

  • Cinismul pietei muncii: masteratul si profilul facultatii n-au valoare

    Marea majoritate a angajatorilor nu pun deloc pret pe specializarea obtinuta de candidati. In plus, opt din zece oameni de resurse umane declara ca nu au nicio preferinta legata de universitatea din care provine absolventul. Totusi, din randul celor pentru care conteaza specializarea candidatului, cei mai multi prefera absolventii de la stat, in defavoarea celor de la universitatile private.

  • Din ce traiesc bancile pe timp de criza: din titluri de stat si marje de dobanda

    Scaderea creditarii din ultimii doi ani a determinat bancile sa se orien-teze catre alte activitati generatoare de profituri, precum operatiunile financiare sau tranzactiile cu titluri de stat. Desi sistemul bancar a inchis anul trecut pe pierdere, institutiile de credit mari se mentin inca pe profit, in timp ce bancile mici inregistreaza preponderent rezultate negative.

  • Leul se apreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,2571 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2571 lei/euro, cu 0,24% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a continuat sa piarda teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1008 lei/dolar.

  • Banca Comerciala Romana a primit un plafon de 64 milioane euro pentru Prima Casa 3

    Banca Comerciala Romana (BCR) a primit un plafon de 64 milioane de euro pentru acordarea de credite in cadrul programului guvernamental Prima Casa 3, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anuntat vineri banca.

  • APDRP a efectuat anul trecut plati pentru masurile de investitii in valoare de peste 640 mil. euro

    Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat anul trecut plati pentru masurile de investitii in valoare de peste 640 milioane de euro, fata de numai 197 de milioane de euro platiti in anul 2009, a anuntat vineri institutia. Pentru masurile delegate catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, APDRP a efectuat plati in valoare de 404,53 milioane de euro. Astfel, in total au fost platiti efectiv 1,04 miliarde de euro.

  • Care cauciucuri sunt mai bune, all-season sau de iarna?

    Soferii care au deja cauciucuri all-season pot decide sa le pastreze, iar ceilalti vor putea opta pentru cauciucuri all-season sau de iarna. Acesta este deznodamantul controversatei propuneri care initial viza obligativitatea inca de anul trecut exclusiv a cauciucurilor de iarna.

  • BRD si BCR au finantat aeroportul Otopeni cu 100 mil. euro

    Consortiul bancar format din BRD-Groupe Societe Generale si Banca Comerciala Romana a semnat un contract de imprumut in valoare de 100 de milioane de euro cu Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, pentru finantarea "Fazei III" a proiectului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Henri Coanda - Otopeni.

  • Cosmote a lansat un card de credit impreuna cu Alpha Bank

    Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, a lansat impreuna cu Alpha Bank un card de credit MasterCard prin intermediul caruia clientii operatorului telecom obtin unele reduceri la achizitia de produse si servicii din reteaua de magazine a companiei de comunicatii.

  • Criza europeana va fi solutionata, dar de la ea ar putea porni dezintegrarea UE

    Soros a declarat ca desi "criza din zona euro este pe cale sa fie solutionata" printr-o mai stransa cooperare in domeniul politicii fiscale si prin crearea fondului permanent la care sa se apeleze in situatii de urgenta, consecintele de natura politica ale acesteia ar putea fi de mai lunga durata, scrie cotidianul The Wall Street Journal.

  • PSD solicita revenirea urgenta a TVA la 19%

    Social-democratii cer guvernului sa scada TVA de la 24% la 19%, cat era inainte de iulie 2010. "Cererea este legitima avand in vedere si declaratiile facute de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, care a apreciat ca majorarea TVA la 24% nu a adus mai multe incasari la bugetul de stat si nu s-au oprit majorarile de preturi", a explicat senatorul Olguta Vasilescu.

  • Acordul cu FMI, un esec?

    Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, a fost campionul declaratiilor mai mult sau mai putin socante, de genul "operatia a reusit, dar pacientul a murit" sau "economia Romaniei este o barca ruginita, care trebuie sa se transforme intr-o salupa performanta".

  • Fiecare deponent tine in medie 1.600 euro la banca

    Valoarea medie a depozitelor populatiei a urcat in trimestrul al patrulea pana la 6.700 de lei (aproape 1.600 de euro) de persoana, fata de 5,9 mii lei de persoana in perioada similara a anului 2009, arata datele Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB).

  • Disneyland Paris face angajari in Romania

    Disneyland Paris va incepe o ampla campanie de recrutare pentru a angaja 3.000 de persoane, pentru o perioada de un an. Inceputa pe 19 ianuarie in orasul Nantes, campania de recrutare va continua in orase din Suedia, Estonia, Danemarca, Anglia, dar si in Romania si Bulgaria.