Arhiva » Iulie 2012 » 13 Iulie 2012

Toate stirile publicate in data de 13 Iulie 2012 | 32 de inregistrari

  • COSMOTE ofera tarife speciale in roaming pe durata Jocurilor Olimpice

    Clientii COSMOTE Romania care doresc sa sustina echipa Romaniei la Jocurile Olimpice sau sa viziteze Marea Britanie in timpul Olimpiadei au acum un motiv in plus pentru a calatori, datorita ofertei speciale Roaming Avantaj de la COSMOTE.

  • Vanzarile Dacia au crescut la nivel mondial

    Vanzarile Dacia s-au majorat, in prima jumatate a anului, cu 2,5 la suta, la peste 181.000 de masini, potrivit grupului Renault. In Europa, Dacia si-a pastrat cota de 1,5 la suta din piata, in timp ce vanzarile grupului Renault s-au diminuat cu 14,9 la suta, potrivit unui comunicat al companiei. In Franta, brandul Dacia are o cota de piata de 3,5 la suta, fiind al cincilea brand in preferintele consumatorilor.

  • Spania va primi ajutorul pentru banci in patru transe, cea mai mare in noiembrie

    Spania va primi ajutorul european pentru recapitalizarea bancilor in patru transe, din care cea mai mare la jumatatea lunii noiembrie, iar fonduri suplimentare vor fi alocate unei companii care sa administreze activele imobiliare neperformante, informeaza Mediafax, citand MarketWatch.

  • Claudiu Lucaci este noul sef al stirilor TVR

    Jurnalistul Claudiu Lucaci este, incepand de joi, 12 iulie 2012, director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport (DEIS) din cadrul TVR, potrivit unui comunicat al postului public.

  • Europarlamentar: Supravegherea europeana a bancilor ne poate feri pe viitor de alte crize

    Supravegherea europeana a bancilor si garantarea comuna a depozitelor pot proteja pe viitor sistemele financiare europene si ne pot feri de eventuale crize, a spus europarlamentarul PDL Petru Luhan, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

  • Ministrul Agriculturii: Painea nu se va scumpi

    Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi ca "nu exista niciun fel de temere" ca painea s-ar scumpi in perioada urmatoare, dupa ce presedintele ROMPAN, Aurel Popescu, declarase in urma cu doua zile ca pretul painii ar putea creste intr-o luna, ca urmare a scumpirii graului.

  • Actiunile europene au inchis cu cea mai ampla scadere din ultimele doua saptamani

    Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de joi cu cea mai ampla scadere din ultimele doua saptamani, dupa ce o minuta publicata de Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a dezamagit investitorii care asteptau noi masuri de stimulare a economiei, informeaza Mediafax, citand Bloomberg.

  • Isarescu: Cred ca leul a fost suficient de flexibil ca sa putem sa spunem ca a fost determinat de piata

    Capacitatea BNR de a influenta evolutia cursului de schimb este relativ limitata, avand in vedere libertatea fluxurilor de capital, iar leul a fost suficient de flexibil pentru a putea spune ca a fost determinat de piata, considera Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

  • FMI: Acordul cu Romania continua

    Acordul stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International este in continuare valabil, iar problemele politice determinate de incercarea guvernului de a-l demite pe presedintele suspendat Traian Basescu vor fi tratate separat, a afirmat joi Nemat Shafik, un inalt oficial in cadrul FMI, citat de Reuters.

  • EximBank: Pentru exportatorii romani este imperios necesar sa iasa si pe alte piete in afara de cele membre UE

    EximBank face toate demersurile pentru facilitarea accesului societatilor comerciale romanesti pe piete externe, altele decat cele europene, si, avand in vedere ca Turcia este primul partener comercial al Romaniei din afara UE, ne dorim sa identificam impreuna cu oamenii de afaceri turci modul in care putem sustine dezvoltarea relatiilor comerciale dintre cele doua parti", a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank, in cadrul unei intalniri de lucru cu reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

  • Evolutia cursului leu - euro anihileaza ieftinirea apartamentelor

    Preturile apartamentelor din marile orase ale tarii s-au situat, in unanimitate, pe un trend descendent in prima parte a anului. Variatia puternica a cursului euro din ultimele sase luni a facut insa ca, in majoritatea cazurilor, apartamentele scoase la vanzare sa fie, de fapt, mai scumpe in lei, cu pana la 4%, comparativ cu inceputul anului.

  • MFP a atras suma vizata prin obligatiuni scadente in 2016

    Randamentele platite de Ministerul Finantelor Publice (MFP) la licitatiile pentru titluri de stat continua sa urce, costurile de imprumut pentru obligatiuni cu scadenta in ianuarie 2016 majorandu-se de la 6,28% la 6,41%, iar suma imprumutata a fost de 400 milioane lei, exact cat urmarea institutia.

  • De ce pleaca asiguratorii de viata din Romania?

    Criza financiara a maturizat oarecum comportamentul companiilor de asigurari de viata si le-a fortat, in acelasi timp, sa isi regandeasca strategia de piata si de extindere catre economiile emergente "cu potential de dezvoltare". Multe dintre acestea au ales astfel sa se axeze pe ceea ce numesc "piete cu un grad scazut de risc", aceasta fiind o masura de precautie.

  • Zece programe gratuite pentru Windows pe care orice PC ar trebui sa le aiba

    Soluto. Daca dureaza o vesnicie sa porniti calculatorul, acest software identifica aplicatiile care mananca cel mai mult timp si va ofera optiunea sa le dezactivati pentru o rapiditate mai mare.

  • Banca Italo Romena prezinta noile sale linii strategice

    In cadrul unei conferinte de presa, conducerea Bancii Italo Romena si-a prezentat noile linii strategice pentru perioada urmatoare.

  • Sberbank va recapitaliza Volksbank cu 300 milioane euro

    Grupul bancar rus Sberbank va furniza 300 milioane de euro pentru a consolida capitalul Volksbank International (VBI), a anuntat joi directorul general de la Sberbank, Gherman Gref, informeaza RIA Novosti.

  • Guvernul poate decide comisioanele bancilor

    Un stat membru UE poate limita comisioanele bancare percepute de creditor, poate aplica la contractele in derulare legislatia europeana si poate permite Protectiei Consumatorilor sa sanctioneze bancile.

  • Isarescu: Avem o problema acum cu bancile care ofera dobanda de 5% la euro

    Banca Nationala este ingijorata ca bancile care au lansat produse economisire pentru euro cu dobanzi de 5% ar putea inregistra pierderi si eroda din capitaluri, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

  • Ce noutati aduce Targul Imobiliar PROJECT EXPO

    Asa cum v-am obisnuit, mai jos gasiti o scurta trecere in revista a ofertelor si noutatilor pe care le gasiti in cadrul Targului Imobiliar PROJECT EXPO, care se va desfasura in perioada 13-15 iulie, la Sala Palatului. Programul targului este vineri si sambata de la 10,00 la 18,00, iar duminica de la 10,00 la 17,00, iar intrarea este libera.

  • Moody's a retrogradat Italia cu doua trepte

    Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat Italia cu doua trepte, vineri, pana la nivelul Baa2, si a avertizat ca ar putea sa ii coboare ratingul si mai mult. Moody's a justificat reducerea ratingului prin riscurile privind lichiditatea, in conditiile continuarii crizei din zona euro, si prin deteriorarea situatiei economiei tarii, relateaza Reuters.

  • Investitiile straine directe au scazut in primele cinci luni la 465 milioane euro

    Investitiile straine directe au scazut in primele cinci luni la 465 milioane euro, de la 849 milioane euro in aceeasi perioada anului trecut, potrivit datelor anuntate vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • CSA va plati Alico 6,1 mil. euro pentru asigurarea angajatilor

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) va plati suma de 27,7 milioane de lei (6,1 milioane euro) in urmatorii cinci ani pentru asigurarea angajatilor institutiei, contractul fiind atribuit prin licitatie, au declarat surse din piata asigurarilor, potrivit Mediafax. La licitatie au mai depus oferte Generali Romania si ING Asigurari de Viata.

  • Singurul scop al Lehman: lichidarea totala a activelor pentru a-si plati creditorii

    In zilele sale de glorie, dinainte de colapsul din septembrie 2008, Lehman Brothers Holdings Inc. era cea de-a patra cea mai mare banca de investitii a Americii, cu sediul in propriul sau zgarie-nor de 32 de etaje in Manhattan si cu un panou publicitar electronic propriu care-i facea publicitate zi si noapte.

  • Un roman a fost numit director de dezvoltare si marketing pentru filialele SocGen din afara Frantei

    Fostul director general delegat al BRD Sorin Popa a fost numit director de dezvoltare comerciala si marketing in cadrul Banque de Detail Hors France Metropolitaine (BHFM), structura care coordoneaza activitatea filialelor Societe Generale din afara Frantei, se arata intr-un comunicat transmis BVB, citat de Mediafax.

  • ANAF, obligata sa plateasca dobanzi penalizatoare de milioane de lei

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala este obligata de Inalta Curte de Casatie si Justitie sa plateasca Rafinariei Steaua Romana penalitati de 6 mil. lei pentru ca nu a rambursat la timp TVA de peste 40 mil. lei.

  • Banca Comerciala Carpatica aduce pe piata pachetele e-SMART si ONLINE pentru persoane fizice

    Banca Comerciala Carpatica continua sa isi diversifice portofoliul de produse si servicii, lansand pachetele e-SMART si ONLINE adresate persoanelor fizice. Aceste doua noi pachete se adreseaza clientilor care prefera cumparaturile in mediul on-line.

  • BNR le cere bancilor planuri de finantare mai detaliate pentru o criza de lichiditate

    Toate bancile trebuie sa aiba pregatite planuri amanuntite de finantare pentru situatia in care s-ar confrunta cu o criza de lichiditate, planuri care sa se dovedeasca robuste la nivel operational si fezabile chiar si in cazul in care mai multe banci recurg la aceleasi solutii, potrivit unui proiect al BNR de modificare a regulamentului privind cadrul de administrare a activitatii institutiilor de credit.

  • Volksbank Romania pierde litigiul cu ANPC

    Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a decis ca un stat membru poate limita comisioanele bancare percepute de creditor, in urma unei solicitari primite de la Judecatoria Calarasi pe rolul careia se afla un litigiu intre Volksbank Romania si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, scrie intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Europene (MAEur), citat de Agerpres.

  • Vineri, 13: MAXIM ISTORIC pentru EURO, DOLAR, LIRA, GRAMUL DE AUR

    Valutele au crescut astazi ajungand la maxim istoric atat pentru euro, dolar, cat si pentru lira si gramul de aur, dintre principalele valute.

  • Deficitul contului curent al balantei de plati a scazut in primele cinci luni cu 22,2%

    Contul curent al balantei de plati a avut in primele cinci luni un deficit de 1,92 miliarde euro, in scadere cu 22,2%, dupa majorarea excedentului transferurilor curente si al balantei serviciilor si reducerea deficitului balantei comerciale.

  • Ce faci daca nu mai ai bani de rate

    In cazul nefericit in care nu mai puteti plati ratele, solutia depinde de tipul de credit contractat si de banca la care aveti imprumutul. Ca si in cazul bugetelor publice, deficitul intre venituri si cheltuieli poate fi micsorat in timp. Fie prin scaderea unor cheltuieli (excursii, tigari, alcool, carburant, haine noi etc.), fie prin marirea veniturilor (un al doilea job, part-time, de exemplu).

  • Avertismentul CE pentru Romania: Planul pentru fondurile europene a esuat si se refuza asistenta, administratia e paralizata

    Reprezentantii Comisiei Europene au transmis ambasadorului Romaniei la UE ca au constatat ca planul de masuri pentru cresterea absorbtiei de fonduri europene a esuat, ca autoritatile de executie refuza asistenta institutiilor financiare si ca administratia e "paralizata" in actualul context national.