Arhiva » Iulie 2013 » 08 Iulie 2013

Toate stirile publicate in data de 08 Iulie 2013 | 21 de inregistrari

  • UNICEF si platforma DONATIE.RO lanseaza in premiera in Romania SMS-ul recurent

    UNICEF cu sprijinul ARC, Orange Romania si Vodafone Romania, foloseste pentru prima data in Romania SMS-ul recurent ca instrument de strangere de fonduri in cadrul campaniei "Priveste intai copilul!” dedicata sprijinirii copiilor cu dizabilitati.

  • Cum interactioneaza clientii cu firmele, prin intermediul social media

    Circa 35% dintre clienti utilizeaza social media pentru a interactiona cu companiile private, acestia fiind mult mai dispusi sa laude un serviciu sau produs decat sa reclame o experienta neplacuta

  • Chiriile intra la apa?

    Vara nu este cea mai buna perioada pentru proprietarii care vor sa inchirieze apartamente deoarece o data cu plecarea studentilor numarul de locuinte goale creste, iar preturile se reduc fata de lunile anterioare, potrivit raportului de monitorizare AnunturiPaticulari.ro.

  • Antreprenoriatul: cheia ca tinerii fara job sa nu devina o generatie pierduta

    La nivel mondial, 13% dintre tineri, adica 75 de milioane de persoane, sunt someri iar multi sunt angajati sub nivelul lor de pregatire - conform datelor Organizatiei Mondiale a Muncii. Somajul in randurile tinerilor afecteaza cele mai mari economii ale lumii (tarile G20) si, in egala masura, Romania. Mai mult decat atat, se asteapta ca rata somajului in randul tinerilor sa creasca in urmatorii cinci ani.

  • ANOFM: Rata somajului la nivel national a fost de 4,96% la 30 iunie 2013; peste 438.000 de someri

    Rata somajului la nivel national a fost de 4,96 la suta la sfarsitul lunii iunie 2013, mai mica cu 0,07 puncte procentuale (p.p) fata de luna anterioara, iar numarul somerilor a totalizat 438.110 de persoane, in scadere cu 5.875 persoane fata de finele lunii mai, a anuntat, luni, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Call Center ANOFM: 021/4444-000, incepand de luni

    Primul Call Center al Serviciului Public de Ocupare (SPO) din Romania devine functional, incepand de luni, iar specialistii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) raspund la telefonul 021/4444-000 si ofera informatii si indrumare somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct in ANOFM, Elena Baboi, manager al proiectului european prin care este cofinantat acest call center.

  • Troica creditorilor internationali deblocheaza o noua transa din ajutorul financiar pentru Grecia

    Troica creditorilor Greciei (UE-FMI-BCE) si-a dat luni acordul pentru deblocarea unei noi transe de ajutor financiar in valoare de 8 miliarde de euro, decizie care va trebui confirmata si de ministrii de finante din zona euro, ce se vor reuni in aceeasi zi, relateaza agentiile AFP si EFE.

  • FMI isi va revizui usor estimarile privind cresterea economiei mondiale

    Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a pregatit duminica terenul pentru o usoara revizuire a prognozelor de crestere ale economiei mondiale, care vor fi publicate in zilele urmatoare de FMI, transmite AFP.

  • Alina Gorghiu: Ar fi incorect ca un mediator sa fie angajat al unei banci, in caz de litigiu cu un client

    Pentru clientii bancilor comerciale ar fi incorect ca un mediator sa fie angajat al unei banci, in cazul in care un litigiu intre o banca comerciala si un client intra in institutia medierii, inainte de a se ajunge la instanta de judecata, considera Alina Gorghiu, deputat, membra a Comisiei juridice, de disciplina si imunitate a Camerei Deputatilor.

  • Schimbarea legii asigurarilor obligatorii de locuinte creste concurenta pe piata

    Ultima modificare a legii privind vanzarea asigurarilor obligatorii de locuinte, in urma careia asiguratorii care nu sunt membri ai PAID (compania autorizata sa vanda politele obligatorii) pot intermedia incheierea acestor contracte, va creste concurenta pe piata in conditiile in care se elimina un avantaj important pe care il detineau pana acum actionarii PAID, considera asigurator

  • BNR: Rata creditelor neperformante a ajuns la 20,19% in luna mai

    Rata creditelor neperformante a ajuns la 20,19% in luna mai, in crestere cu 0,73 puncte procentuale fata de luna precedenta, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Care sunt romanii interesati de produsele bancilor

    Peste 80% (84,24%) dintre romanii care au aplicat pentru un produs bancar pe www.Efin.ro in intervalul aprilie - iunie si aveau credite in derulare isi achita ratele la timp, arata datele portalului financiar.

  • Moody's a degradat notele principalelor banci rusesti

    Pentru toate aceste institutii, prognozele au ramas stabile, pentru ca, in opinia expertilor agentiei americane de evaluare, in urmatoarele 12-18 luni, ele nu vor fi resimti presiuni majore din partea unor factori negative.

  • Pariul pe dolarul american este tot mai mai atractiv pentru speculatori si analisti

    Dolarul american (USD) este pus "intr-o postura tot mai atractiva" de doua fenomene care se petrec simultan in aceasta perioada, potrivit analistului Mihai Nichisoiu, de la casa de brokeraj Tradeville. Pariul pe cumpararea dolarului promite o rata risc / beneficiu "extrem de atractiva".

  • Numarul restantierilor, persoane fizice, la banci si IFN-uri a ajuns la 735.500, in mai

    Numarul restantierilor - persoane fizice - la banci si IFN-uri a crescut in luna mai cu 2,79%, fata de aprilie 2013, ajungand la 735.500, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Bancile au tinut la BNR cate 2,2 miliarde de lei in fiecare zi lucratoare din iunie

    Bancile au depus la BNR, prin facilitatea de depozit pe o zi, 2,17 miliarde de lei (485 mil. euro) in fiecare zi lucratoare din luna iunie, de patru ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce reflecta om imbunatatire semnificativa a lichiditatii pe piata monetara. Sumele depuse zilnic la BNR au crescut de patru ori si fasa de media celor cinci luni anterioare din acest an.

  • Cine conduce cea mai profitabila institutie financiara din tara

    Banca Nationala este, de departe, cea mai profitabila institutie financiara din tara. A incheiat ultimii trei ani cu un plus de 1,6 miliarde de euro, in conditiile in care sistemul bancar a avut de tras de pe urma crizei economice. Modul in care guvernatorul Mugur Isarescu a gestionat finantele BNR e de invidiat. Inca afectate de criza, bancile comerciale au inregistrat pierderi de aproape 1 miliard de euro in aceeasi perioada, potrivit Realitatea TV.

  • BCR reduce dobanda la creditele de nevoi personale in lei

    Banca Comerciala Romana (BCR) face un nou pas in directia reducerii dobanzilor la creditele in lei, oferind o reducere de pana la 1 p.p. a dobanzii pentru creditele negarantate, astfel dobanzile practicate incep de la 12,5%/an.

  • Raiffeisen Bank introduce un nou serviciu pentru IMM

    Raiffeisen Bank ofera IMM-urilor posibilitatea de a-si recupera TVA-ul pentru cheltuielile in interes de afaceri in strainatate

  • Euro isi reia cresterea. Curs valutar BNR

    Euro si dolarul cresc astazi in cotatiile Bancii Nationale. Francul, lira si gramul de aur scad. Vedeti mai jos cursul valutar:

  • NOUTATI LA BIFE-SIM 2013

    Se fac pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila, echipamente si accesorii care va avea loc in Romania! Pana in prezent, peste 200 de expozanti din Romania, Italia, Grecia, Polonia, Turcia, Republica Moldova si Taiwan s-au inscris la BIFE-SIM 2013, dar numarul lor creste de la o saptamana la alta. Organizatorii estimeaza o cifra record de producatori si distribuitori din tara si din strainatate, de aceea au pregatit nu mai putin de 30 000 metri patrati spatiu expozitional.