Arhiva » Noiembrie 2010 » 18 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 18 Noiembrie 2010 | 34 de inregistrari

  • Parlamentul Bulgariei aproba introducerea TVA-ul unic de 9% in turism, din aprilie 2011

    Bulgaria va introduce o cota unica de TVA de 9% in sectorul turistic, incepand din luna aprilie 2011, conform amendamentelor adoptate miercuri de Parlamentul de la Sofia, transmite Novinite. Decizia constituie un raspuns la cerea Uniunii Europene ca Bulgaria sa armonizeze TVA-ul din turism, tara vecina aplicand in prezent un TVA de 7% pentru grupurile organizate si un TVA de 20% pentru turistul individual.

  • Un diamant roz a fost vandut cu suma record de peste 46 de milioane de dolari

    Un diamant roz, apreciat ca fiind unul dintre cele mai rare si mai frumoase din lume, a fost vandut la o licitatie desfasurata in Geneva cu 46,16 milioane de dolari, stabilind un nou record mondial pentru bijuterii si pietre pretioase, anunta presa internationala.

  • CSSPP a aprobat o norma pentru informatii mai clare privind prospectul schemei de pensii facultative

    "Noile prevederi faciliteaza comparatiile intre diferitele fonduri de pensii facultative, in urma carora participantii vor putea alege fondul cel mai potrivit interesului propriu", se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Oamenii de afaceri: Impozitarea averilor mari este o prostie, sustinem scaderea numarului de bugetari

    Reprezentantii oamenilor de afaceri spun ca intentia Guvernului de a impozita averile mari este "o prostie", pentru ca masura va "goni" capitalul strain din tara, dar sustin reducerea numarului de bugetari si scaderea fiscalitatii pe forta de munca. In scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu FMI, document obtinut de Mediafax, se spune ca Executivul va adopta pana la finele lunii decembrie o ordonanta de impozitare a averilor mari, prin extinderea criteriului de definire a venitului impozabil.

  • FMI bate la usa Irlandei

    Irlanda s-a angajat sa colaboreze cu o delegatie UE/FMI pentru stabilirea unor masuri urgente de sustinere a sectorului bancar, proces care ar putea conduce la acordarea unui program financiar, in pofida reticentei autoritatilor de la Dublin. O delegatie a Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene (BCE) si Fondului Monetar International se va deplasa azi in Irlanda pentru a analiza masurile necesare in cazul in care autoritatile irlandeze decid sa solicite ajutor, au anuntat ministrii de Finante din zona euro.

  • Care vor fi aeroporturile Schengen

    Din martie 2011, luna in care este programata aderarea tarii noastre la Schengen, avioanele cu destinatii spre statele din afara acestui spatiu vor mai putea decola doar de pe trei din cele 16 aeroporturi romanesti.

  • SMS-ul, cea mai folosita metoda de plata

    Cu toate acestea exista multe piedici, principala fiind pusa chiar de companiile de telefonie mobila. "Daca in alte tari, suma maxima pe care o tranzactie prin SMS este acceptata ajunge la 20 de euro, la noi nu depaseste 10 euro", a declarat Antonio Eram, directorul general al Netopia.

  • Grupul OTP a majorat capitalul OTP Bank Romania cu 80 milioane lei, la 542,9 milioane lei

    Grupul OTP a majorat capitalul OTP Bank Romania cu 80 milioane lei, iar majorarea a fost inregistrata la Registrul Comertului in data de 16 noiembrie 2010, se arata intr-un comunicat al grupului transmis Bursei de la Budapesta. Capitalul OTP Bank Romania a fost majorat de la 462.909.120 lei la 542.909.040 lei.

  • Romanii vor sti cata energie "verde" au la priza

    Fiecare roman va cunoaste exact de unde provine curentul electric, daca este "verde" sau nu, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Economiei lansat in dezbatere publica. Acesta vizeaza aprobarea unui regulament de emitere si urmarire a garantiilor de origine pentru energia produsa din surse regenerabile.

  • Vasilescu (BNR): Va fi greu sa iesim din recesiune daca nu va fi reluata creditarea

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat miercuri la Realitatea TV ca daca bancile nu vor fi implicate in procesul de iesire din recesiune, prin reluarea creditarii, inclusiv prin acordarea de credite mici, va fi foarte greu sa fie reluata cresterea economica sanatoasa.

  • Ce va face diferenta intre companii anul viitor?

    Pirvu: Este nevoie de profesionalism si de luarea celor mai eficiente decizii ''Un alt element care va contribui din plin la evolutia unei firme este corectitudinea agentului economic'' Specialistii in consultanta atrag atentia asupra managementului cash-ului si al incasarilor

  • BCR: Dobanzile la depozite ar putea scadea usor in 2011

    In opinia sa, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va avea probabil o atitudine prudenta in relaxarea politicii monetare in anul 2011, in conditiile in care procesul de restructurare a sectorului public nu este inca finalizat, iar evolutia inflatiei din urmatoarele trimestre se afla sub semnul unor incertitudini.

  • Proiectul rectificarii de buget va fi aprobat luni in Guvern

    Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, a afirmat miercuri ca proiectul rectificarii bugetare urmeaza sa fie aprobat luni, intr-o sedinta de Guvern care va incepe la ora 10.00, dupa ce documentul va fi analizat de catre Consiliul Economic si Social. "Luni, va fi aprobat proiectul rectificarii de buget in sedinta Guvernului. Vineri, proiectul va fi trimis Consiliului Economic si Social", a precizat Muntean.

  • SIF Moldova a pus piciorul pe frana dupa ce a ajuns la un profit de aproximativ 100 mil. lei

    SIF Moldova (SIF2) a ajuns la un castig de aproape 100 de milioane de lei dupa primele 10 luni ale anului, ocupand primul loc in gru pul celor cinci SIF-uri, dar fata de luna septembrie a inregistrat cea mai mi ca crestere a profitului, de doar 3%. Ce lelalte SIF-uri au avut majorari ale profi tului de pana la 35%, dar cu exceptia SIF Oltenia (SIF5), care se afla la mare dis tanta fata de rezultatul SIF Moldova, po trivit datelor Asociatiei Administra to rilor de Fonduri (AAF).

  • Ignat, Banca Transilvania: Start-up-urile pure sunt greu de finantat

    "Chiar si in anii de criza 2009 si 2010, am reusit sa ne crestem portofoliul de credite, cu 9%, respectiv 10%", a declarat Sorin Ignat, in cadrul conferintei "Proprietar de companie, caut finantare. Bursa, credit sau fond de investitii" organizata de Wall-Street.ro cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, al Bancii Transilvania si al casei de avocatura PeliFilip.

  • BNR: Valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de debit a crescut cu 9% in T3, la 3,59 miliarde lei

    Valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de debit a crescut cu 9% in cel de-al treilea trimestru din acest an, la 3,59 miliarde lei, fata de trimestrul anterior, in timp ce valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de credit a sporit cu 11%, la 654,94 milioane lei, conform datelor BNR.

  • Super oferte de refinantare la creditul pentru casa! Cum ai putea sa profiti si tu de ele?

    Ai o rata impovaratoare sau ai un imprumut pentru care o sa mai platesti mai bine de 20 de ani de acum incolo si ai vrea niste conditii mai avantajoase? Totul este posibil in acest moment pentru ca cel putin patru banci se bat care mai de care sa iti ofere conditii avantajoase! Pe lista figureaza BCR, OTP, Alpha Bank, dar si Millennium Bank.

  • Protectia Consumatorilor persista in exercitarea atributiilor Bancii Nationale

    ANPC propune in continuare suspendarea activitatilor de creditare. In pofida avertizarilor Bancii Nationale, Protectia Consumatorului continua sa i se substituie, propunand suspen da rea activitatii de creditare a unor banci. De altfel, institutiile financiare im plicate spun ca decizia ANPC de a face pu blice aceste propuneri le afecteaza material si moral.

  • Ce a evitat Franks sa spuna: Neaplicarea OUG 50 la contractele de credit in derulare, preconditie pentru transa FMI

    Modificarea OUG 50 privind creditele populatiei, astfel incat sa asigure transparenta dar si stabilitate financiara, este una dintre cele 5 preconditii pentru eliberarea urmatoarei transe, iar la anexa scrisorii suplimentare se precizeaza ca prevederile nu vor fi aplicate contractelor in derulare, informeaza Mediafax.

  • Scad comisioanele pentru credite

    Ordonanta 50/2010 a creditelor pentru populatie a fost amendata iarsi in Comisia de Buget- Finante a Camerei Deputatilor. De aceasta data, parlamentarii au trecut la discutarea punctelor importante ale actului normativ, printre care stabilirea modului de calcul al dobanzii, dar si a nivelului maxim al comisioanelor.Deputatii au decis, plafonarea comisioanelor pentru credite.

  • Guvernul infiinteaza POLITIA FISCALA. CUM TE CAUTA INSPECTORUL CA SA TE INTREBE DE UNDE AI CASH

    Incepand cu 1 ianuarie 2011, orice persoana fizica "cu un nivel de trai mult peste veniturile pe care le declara" va fi controlata de Fisc, a declarat pentru gandul presedintele ANAF, Sorin Blejnar. El a recunoscut ca nu stie inca cu exactitate cum vor fi selectate persoanele fizice care urmeaza sa fie controlate

  • Isarescu i-a chemat pe sefii bancilor sa discute despre finantarea statului

    Banca Nationala intermediaza din nou relatia dintre bancile mari de pe piata si Ministerul Finantelor si a convocat astazi presedinti de institutii de credit si sefi de trezorerii pentru a discuta solutii prin care statul sa poata obtine banii necesari pana la sfarsitul anului. O tranzactie importanta va fi refinantarea obligatiunilor in euro de 1,4 mld. euro care ajunge la scadenta pe 29 noiembrie.

  • Bancile vor fi obligate sa refinanteze clientii al caror grad de indatorare trece de nivelul validat

    Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor a aprobat miercuri un amendament la OUG 50 prin care bancile vor fi obligate sa ofere refinantare sau rescandentare a creditului clientilor al caror grad de indatorare depaseste limita validata de BNR pentru fiecare institutie bancara.

  • BM: Romania si Bulgaria, singurele tari din EU10 cu scaderi ale angajarilor pe termen determinat

    Romania si Bulgaria sunt singurele tari din ultimele zece care au aderat la Uniunea Europeana ce au inregistrat scaderi ale numarului de angajari pe termen determinat, potrivit unui raport publicat joi de Banca Mondiala, intocmit pentru ultimele zece state care au aderat la Uniune (EU10).

  • Noua lege a farmaciilor va limita numarul acestora pe criterii democrafice si de distanta

    Noua Lege a Farmaciei prevede ca infiintarea unei farmacii comunitare in mediul urban sa se realizeze in functie de numarul de locuitori si la o distanta de minimum 500 de metri de o alta farmacie comunitara, au anuntat, joi, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

  • Leul s-a apreciat la deschiderea sedintei

    Moneda nationala s-a apreciat usor la deschiderea sedintei interbancare, iar cotatiile au coborat spre 4,29 lei/euro, in linie cu evolutia valutelor din regiune, care consemnau de asemenea castiguri timide, scrie Mediafax.

  • Irlanda: Ne asteptam la un imprumut urias din partea UE/FMI

    Seful bancii centrale a Irlandei a declarat joi ca se asteapta ca tara sa sa primeasca imprumuturi de zeci de miliarde de euro din partea partenerilor europeni si a FMI, pentru a putea readuce pe linia de plutire sistemul bancar si stabiliza economia, informeaza Reuters.

  • Seful UniCredit are cosmaruri despre Europa

    Directorul general al grupului financiar italian UniCredit, Federico Ghizzoni, spune ca temerile privind datoriile de stat, avand in centru Irlanda, ii provoaca "cosmaruri despre Europa ca intreg", potrivit Mediafax.

  • La jumatatea zilei, Bursa reuseste sa se mentina pe verde. Lichiditatea ramane scazuta

    Bursa de la Bucuresti (BVB) a continuat sa se mentina pe verde la jumatatea zilei, lichiditatea pietei fiind insa extrem de redusa, de doar 312 mii euro (1,34 milioane lei).

  • Erste Group Bank lanseaza joi o noua emisiune individuala de certificate

    O noua emisiune individuala de certificate emisa de Erste Group Bank AG va fi disponibila la tranzactionare de joi, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in cadrul Sectorului Produse Structurate - Categoria Certificate. Potrivit BVB, certificatul va fi gold turbo short si va avea simbolul EBGLDTS2. Pretul de exercitare va fi de 1.625 dolari, iar bariera de 1.575 dolari. Certificatul va avea maturitatea in 30 septembrie 2011

  • Clientii Intesa isi pot plati facturile emise de Romtelecom prin debit direct

    Clientii Intesa Sanpaolo Bank, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare italiene, isi pot plati fara costuri suplimentare facturile emise de operatorul de telecomunicatii Romtelecom prin debit direct, serviciu oferit in baza unui contract de mandat prin care clientul imputerniceste banca sa efectueze automat plata, la scadenta, din disponibilul existent in contul acestuia.

  • BM: Romania este singura tara din ultimele zece care au aderat la UE aflata inca in recesiune

    "Revenirea economica este vizibila si in EU10, cresterea anuala urcand de la 0,6% in primul trimestru la 2,2% in cel de-al doilea. Aceasta crestere nu s-a imbunatatit doar datorita efectelor de baza, dar si datorita unui dinamism puternic al economiilor, cu cresteri de la un trimestru la altul de la 0,4% la 0,8%", a explicat Banca in raport.

  • Cat de usor poti jefui o banca in Romania

    Cum reactioneaza romanii cand niste baieti bine facuti le cer informatii despre o anumita banca? Sunt amabili, nu au nicio banuiala. Nici cagulele de pe cap, nici faptul ca asa-zisii talhari spun ca "doar ce au iesit" (de unde, nu se intreaba nimeni), nu le starnesc suspiciuni trecatorilor.

  • Pacaleala guvernamentala: Salariile nu cresc cu 15% in 2011

    Proiectul legii salarizarii prevede ca luna octombrie, cand veniturile erau deja diminuate, sa fie luata ca referinta pentru majorarile salariale de anul viitor. In aceste conditii, deoarece se porneste de la o baza mai mica, la care se adauga inflatia, cresterea reala este mult mai mica. Sindicatele negociaza joi legea salarizarii cu oficialii Ministerului Muncii.