Arhiva » Octombrie 2010 » 25 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 25 Octombrie 2010 | 34 de inregistrari

  • Gitenstein: Masinile Ford vor sta in parcarea uzinei de la Craiova daca nu construiti o autostrada acolo

    Ambasadorul SUA Mark Gitenstein a avertizat ca statul roman trebuie sa investeasca in constructia unei autostrazi noi la Craiova si in reabilitarea sistemului feroviar din zona, in caz contrar masinile Ford vor ramane in parcarea uzinei recent deschise.

  • Nuclearelectrica vrea sa imprumute 300 mil.euro pentru constructia reactoarelor 3 si 4 din Cernavoda

    Compania Nuclearelectrica, al doilea producator de energie electrica din tara, vrea sa imprumute 300 de milioane de euro necesare pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, a declarat Agentiei NewsIn directorul general al companiei, Pompiliu Budulan.

  • Putini vizitatori la targul de turism

    Din cauza crizei, romanii nu mai sunt la fel de interesati sa plece din tara de Sarbatorile de Iarna. Expozantii la Targul de Turism al Romaniei, desfasurat in ultimele trei zile la Romexpo, se plang din cauza numarului foarte mic de vizitatori.

  • Antonescu: Probabilitatea ca motiunea sa nu treaca este de 55%

    Cu trei zile inaintea votului pe motiunea de cenzura, pronosticul liderului PNL este ca probabilitatea eSecului opozitiei ar fi de 55%. Pe ultima suta de metri, Antonescu incearca sa-si maximizeze sansele in negocierea cu PSD de a stabili o varianta de rezerva pentru functia de premier inainte de votul de miercuri.

  • Teatrul TV revine dupa o pauza de 15 ani

    TVR a reluat traditia inregistrarilor de piese de teatru, ce va continua si anul viitor. Prin proiectul "Teatru pentru Toti", postul public a inregistrat anul acesta noua piese noi, ce vor fi difuzate, intercalat cu piese mai vechi, la TVR Cultural.

  • Cele mai bune telefoane "no-name"

    Jucatorii din telefonia mobila mizeaza tot mai mult pe aparatele "marca proprie". Le-au imbunatatit tehnologia, le-au dotat cu touchscreen si incearca sa convinga cu un punct forte: pretul. Companiile de telefonie mobila incearca sa completeze ofertele si cu propriile telefoane. Punctul forte pe care mizeaza este pretul, foarte mic daca te si abonezi. Mai pe intelesul tuturor, e ca si cum ai cumpara un televizor Pro TV, B1 TV sau Prima TV.

  • Bancpost nu exclude o crestere economica negativa si in 2011

    Economia va avea in 2011 o evolutie similara celei din acest an, iar PIB-ul va varia intre -1% si plus 1%, dinamica semnificativ sub potential, considera economistul sef al Bancpost, Dan Bucsa. Potrivit economistului sef al Bancpost, la un nivel constant al investitiilor straine directe, potentialul de crestere al economiei romanesti nu ar depasi 3%.

  • Laureat Nobel pentru economie: Anglia risca o criza similara cu cea a Greciei prin austeritate

    Guvernul britanic risca sa impiedice relansarea economica si sa declanseze o criza a datoriilor similara cu cea a Greciei, prin reducerile puternice ale cheltuielilor publice pe care le pregateste, avertizeaza Christopher Pissarides, laureat al premiului Nobel pentru economie, transmite Reuters, citata de Mediafax.

  • Depozitele bancare vor fi garantate pana la 100.000 de euro de anul viitor

    Angajatii bancilor sau persoanele aflate la conducerea institutiilor de credit nu vor mai putea face parte din Consiliul de Administratie al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB), iar de la inceputul anului viitor plafonul de garantare va creste de la 50.000 euro la 100.000 euro.

  • Efectele perverse ale fondurilor structurale

    Cheltuirea banilor europeni si a cofinantarilor nationale pe proiecte nesustenabile in timp adanceste deficitele. Miliardele de euro cu care statul roman cofinanteaza proiectele europene pot deveni o pierdere neta pentru toti cei care cotizeaza la bugetul public, daca fondurile comunitare atrase alimenteaza afaceri fara profit pentru comunitate si nu investitiile pe termen lung.

  • Cum va arata viitorul energiei verzi

    Care va fi impactul schemelor de sprijin asupra pietei autohtone de energie si cum va arata "energia verde" din perspectiva consumatorilor sunt doua intrebari care isi vor gasi raspunsul miercuri, 27 octombrie, cu ocazia seminarului "Green. The Future of Energy", organizat de Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER) si filiala locala a companiei internationale de avocatura de business CMS Cameron McKenna la hotelul JW Marriott Bucuresti. Seminarul va avea doua parti, care vor cuprinde prezentari si dezbateri cu experti din industrie.

  • Bogza: Multe banci-mama vor suplimenta expunerile pe Romania daca cererea de credite redevine solida

    Consolidarea cererii de credite ar determina bancile mama sa-si majoreze expunerile pe Romania pentru ca sunt interesate ca sucursalele locale sa reia finantarile, a declarat presedintele Bancpost, Mihai Bogza, la o intalnire cu jurnalistii, scrie Mediafax Business.

  • Prima apreciere pentru leu dupa cinci zile de scaderi

    Moneda nationala s-a apreciat timid fata de euro la ultima sedinta de saptamana trecuta, cu 0,1%, cursul afisat de Banca Nationala a Romaniei fiind de 4,3083 lei/euro. Astfel, euro se mentine peste nivelul de 4,3 lei pe fondul instabilitatii politice care planeaza asupra economiei locale

  • Ce fac bancherii cand profitul se transforma peste noapte in provizioane?

    Bancherii din Romania au aflat in ultimii doi ani de criza ca businessul in banking nu inseamna doar sa acorzi imprumuturi pe banda rulanta, dar nici sa inchizi magazinul si sa pleci pe o alta piata dupa ce ai investit miliarde de euro pe plan local nu e de dorit.

  • ING: Piata pensiilor private facultative va ajunge la active de 335 mil. lei la sfarsitul lui 2010

    Fondurile de pensii private facultative (pilon III) ar putea ajunge la active nete de circa 335 milioane lei la sfarsitul acestui an, in crestere cu 64% fata de 2009, numarul participantilor noi in 2010 fiind estimat la 30.000, a declarat pentru NewsIn directorul general ING Asigurari de Viata.

  • Guvernul a inceput demersurile pentru introducerea unei noi taxe pe autostrada

    Introducerea noului sistem de taxare a accesului pe autostrazi este propusa intr-un document discutat si aprobat, miercuri, de Guvern, informeaza Mediafax. Introducand taxa de autostrada, statul roman va lua bani de la romani de patru ori pentru acelasi kilometru de autostrada.

  • Topul mogulilor de pe Bursa. Primii noua detin actiuni de jumatate de miliard de euro

    Intr-un moment in care piata bursiera este dominata de straini, care reactioneaza mai mult pe baza indicatorilor externi decat ai celor care reflecta evolutia economiei locale, motorul de crestere al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) ar putea fi investitorii locali, chiar daca detinerile lor nu sunt foarte mari, conform Ziarului Financiar.

  • Inca un hop pentru Ordonanta creditelor

    Actul normativ va fi dezbatut in Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor, dupa ce bancherii, clientii si grupurile parlamentare au adus peste 100 de amendamente. Multe dintre modificarile propuse la Ordonanta 50/2010 sunt in favoarea clientilor. Bancherii au adus insa si ei o serie de amendamente actului normativ.

  • Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi

    In timp ce Ministerul Transporturilor lucreaza la normele care ii vor obliga pe soferii masinilor de mare tonaj sa circule pe timpul iernii doar daca au cauciucuri de iarna, noul Cod Rutier a fost completat de parlamentari cu obligarea tuturor conducatorilor auto de a-si pregati masinile de iarna.

  • Mihai Bogza: Peste 15.000 de clienti au solicitat restructurarea creditelor de nevoi personale

    Portofoliul de credite ipotecare al bancii a inregistrat o crestere cu 18% in septembrie 2010 fata de finalul anului 2009, datorita, in principal, solutiilor de restruc tu rare. De altfel, banca are raspunsuri similare si pentru clientii cu imprumuturi de nevoi personale, care sunt dispusi sa acopere cel putin penalitatile.

  • Noua candidati pe loc la targul Angajatori de Top. Recrutarile continua online

    Fiecare dintre cei 15.000 de tineri care au venit la targul de joburi de la Sala Palatului din Bucuresti a lasat cel putin zece CV-uri la standurile companiilor participante. Participare peste asteptari la targul de joburi Angajatori de Top, care s-a desfasurat la Sala Palatului din Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute, timp de doua zile.

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de luni cu cresteri usoare

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis sedinta de tranzactionare de luni cu cresteri modeste, cuprinse intre 0,19% si 0,78%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1,61 milioane lei (374.467 euro) in jurul orei 11.00. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Bancii Transilvania (TLV), de 258.475 lei, cotatia lor urcand cu 0,75%, la 1,35 lei/actiune.

  • Min. Economiei: Doua fonduri de investitii sunt interesate sa cumpere actiuni la Oltchim

    Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Karoly Borbely a declarat luni, in cadrul unei conferinte, ca doua fonduri straine de investitii, dintre cate unul american, sunt interesate sa cumpere actiuni la combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea.

  • BNR pune in circulatie doua monede metalice dedicate primului zbor efectuat de Aurel Vlaicu

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de luni, doua monede metalice dedicate implinirii a 100 de ani de la primul zbor romanesc efectuat de Aurel Vlaicu, cu un aparat de constructie proprie, a anuntat BNR.

  • Sindicatele cer FMI modificarea Codului Muncii si un salariu minim de 750 lei

    Reprezentantii Confederatiilor sindicale propun delegatiei FMl, printre altele, un salariu minim de 750 lei, modificarea Codului Muncii si includerea de catre Fond in noul acord a unor conditii privind combaterea coruptiei si evaziunii fiscale, a declarat luni pentru NewsIn Petru Dandea.

  • Romania s-a clasat in august pe locul cinci in UE dupa avansul anual al comenzilor noi in industrie

    Romania a inregistrat in august cel de-al cincilea avans al comenzilor industriale noi fata de aceeasi luna a anului trecut, de 35,1%, in timp ce, fata de luna precedenta, s-a consemnat o crestere de 2%, a anuntat luni Eurostat. La nivelul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut cu 22,6%, iar in zona euro, cresterea a fost de 24,4%.

  • Leul se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,2727 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,2727 lei/euro, in scadere cu 0,83% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0431 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,3083 lei/euro.

  • Videanu: Coalitia recomanda grupurilor parlamentare abtinerea de la votul motiunii, decizia e a lor

    Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat luni ca in coalitie s-a hotarat ca toate grupurile parlamentare care sustin Guvernul sa se abtina de la votul asupra motiunii de cenzura, dar ca decizia apartine grupurilor.

  • "Americanii stau pe miliarde de dolari pe care ii pot investi aici, dar voi trebuie sa scoateti tara din criza"

    Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gi-ten-s-tein (64 de ani), sus-tine, la un an si ceva de la preluarea mandatului, ca, in ultimele opt-zece luni, investitiile ame-ricane in Romania s-au ridicat la 1,2 mld. dolari (Ford - Craiova, Lufkin - tehno-logie petroliera la Ploiesti) si ca el incurajeaza companiile americane sa investeasca in Romania, dar trebuie ca si autoritatile romane sa faca reforma astfel incat sa puna economia pe picioare.

  • Ilie Carabulea, actionarul majoritar al Bancii Carpatica, audiat la DNA in dosarul in care a fost retinut un prim-procuror

    Omul de afaceri Ilie Carabulea s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA Alba Iulia, urmand sa fie audiat in dosarul in care au fost retinuti, pentru fapte de coruptie, prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, si un ofiter SRI.

  • Multinationalele din Romania au dat la export peste 2.000 de manageri romani

    Companiile multinationale prezente pe piata locala trimit in fiecare an in strainatate romani care sa conduca divizii sau departamente ale grupului din care fac parte

  • Dan Diaconescu, trimis in judecata pentru santaj

    Dan Diaconescu a fost trimis in judecata pentru doua fapte de santaj. Este vorba de una savarsita in 2005 cand a cerut 140.000 de euro si alta in 2009 cand a cerut 200.000 de euro. Alaturi de Diaconescu, au mai fost trimisi in judecata Doru Parv, realizator de emisiuni la OTV, si Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV si director al publicatiei "Atac la persoana". Si cei doi sunt acuzati tot de santaj.

  • Incepe o afacere de la executari silite! Poate costa si de trei ori mai putin!

    Banii sunt greu de gasit astazi, iar o afacere pare foarte dificil de demarat, dar daca mergi de la bun inceput pe costuri minime si iti alegi un domeniu in care te pricepi sau ai un asociat care se pricepe, poti incepe un business chiar si cu 2.000 - 3.000 de euro! Bunurile executate silit fac posibil acest lucru!

  • Asesoft preia Realitatea TV

    Divizia media a grupului Asesoft, companie condusa de Sebastian Ghita, a semnat un contract de management cu Consililiul de Administratie al Realitatea Media. Astfel, compania Asesoft va opera postul Realitatea TV pe o perioada de cinci ani. Valoarea contractului se ridica la 75 de milioane de euro, iar Sorin Ovidiu Vantu va ramane actionar.