Arhiva » Octombrie 2011 » 24 Octombrie 2011

Toate stirile publicate in data de 24 Octombrie 2011 | 47 de inregistrari

  • Mugur Isarescu a primit Emblema 'Onoarea Armatei Romaniei' din partea ministrului Gabriel Oprea

    Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a primit vineri, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Apararii Nationale, Emblema "Onoarea Armatei Romaniei", din partea ministrului Gabriel Oprea, informeaza MApN, printr-un comunicat remis NewsIn.

  • Exportul de produse agroalimentare a crescut in primele 6 luni cu 47,6%, iar importul cu 21%

    Exporturile romanesti de produse agroalimentare au crescut in primele sase luni cu 47,6%, la 1,4 mld. euro, fata de 959 milioane euro in acelasi interval din 2010, in timp ce importurile au crescut cu 21%, de la 1,76 mld. euro la 2,13 mld. euro, potrivit datelor furnizate NewsIn de MADR.

  • TVR inchiriaza cu 112.500 un car HD pentru transmiterea meciurilor din UEFA Champions League

    Societatea Romana de Televiziune plateste 112.500 euro, fara TVA, pentru inchirierea unui car HD pentru transmiterea meciurilor din UEFA Champions League, potrivit unui anunt de atribuite publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice. Licitatia a fost castigata de compania Plaza Media Gmbh, cu sediul in Germania, in conditiile in care au mai participat trei ofertanti. Contractul a fost atribuit in data de 10 octombrie 20

  • Ghiduri audio pentru cinci dintre cele mai importante orase ale Romaniei

    Raiffeisen Bank a Raiffeisen Bank a lansat asta lansat astazi ghiduri audio pentru zi ghiduri audio pentru Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj si Constanta. Ghidurile contin Ghidurile contin descrieri al descrieri ale unor trasee t e unor trasee tematice ematice, special alcatuite pentru a fi parcurse pe bicicleta in cele 5 orase in care exista centre "I'velo”.

  • Basescu: Din cauza cresterii costului finantarii, ar fi extrem de greu sa sustinem un deficit de 3%

    Presedintele Traian Basescu a avertizat sambata, inainte de a pleca la Consiliul European de toamna, ca din cauza cresterii costului finantarii, anume cresterea dobanzilor, "ar fi extrem de greu sa sustinem financiar un deficit de 3%".

  • Compania chineza Huawei va investi in Romania 200 de milioane de euro pana in 2014

    Compania Huawei va investi in Romania 200 de milioane de euro pana in 2014, principalele proiecte fiind inaugurarea in februarie 2012 a Centrului European de Proiectare Huawei, langa Bucuresti, precum si realizarea unei retele de fibra optica la nivel national, in colaborare cu Transelectrica.

  • Ministrii de finante au aprobat o noua transa, de 8 miliarde euro, din ajutorul pentru Grecia

    Ministrii de finante din zona euro au aprobat urmatoarea transa din ajutorul pentru Grecia, in valoare de opt miliarde de euro, miscare ce ar putea salva tara, relateaza BBC. Transa mai are nevoie de aprobarea FMI.

  • Ce strategii au asiguratorii: cine castiga cel mai mult din Casco, RCA si asigurari de locuinte

    Astfel, principalii competitori - Allianz-Tiriac si Omniasig - sunt singurele companii care se numara printre primii cinci jucatori pe cele trei segmente mari, care cumuleaza 86% din piata asigurarilor. Allianz-Tiriac se afla pe primul loc la asigurari Casco, cu prime subscrise de 210 milioane lei (50 mil. euro) in primele sase luni, in timp ce Omniasig ocupa pozitia a treia pe fiecare din cele trei segmente de piata.

  • EGP a semnat un acord cu EKF pentru o finantare de 112 mil. euro pentru proiecte eoliene in Romania

    Prin sucursala sa Enel Green Power International BV, Enel Green Power a semnat un acord cu Export Credit Agency (EKF) apartinand guvernului danez si cu Citigroup (in calitate de agent si aranjor), pentru o finantare de 112 milioane euro pe o perioada de 12 ani.

  • Ce produs revolutionar voia Steve Jobs sa lanseze sub marca Apple

    Biografia lui Steve Jobs arata ca el dorea sa scoata pe piata un televizor Apple, noteaza Washington Post. Walter Isaacson, biograful autorizat al lui Steve Jobs, scrie ca fostul CEO Apple dorea sa revolutioneze si televiziunea, asa cum a facut-o cu alte domenii. "Isi dorea foarte mult sa faca din televizoare ce facuse pentru calculatoare, playere de muzica si telefoane: sa le faca simple si elegante", scrie Isaacson.

  • Ministrii de Finante din zona euro au decis recapitalizarea bancilor cu 110 miliarde de euro

    Liderii Uniunii Europene poarta discutii, duminica, intr-o incercare de a pune la punct un plan complex de rezolvare a crizei zonei euro, insa nu este asteptat niciun acord pana miercuri, cand va avea loc un alt summit. Unul din subiecte este recapitalizarea bancilor, negociata cu o zi inainte.

  • Piata auto se intoarce in timp. In 2002

    Se poate calatori in timp? Da, ne spune piata auto locala, care are mari sanse sa se intoarca in 2011 la nivelul din 2002. Doua sute de expozanti, din care 35 de branduri auto (doar Peugeot nu a participat, nemultumit de locul ales de organizatori), peste 250.000 de vizitatori si mii de masini vandute pe loc.

  • Au inceput lucrarile la metroul Drumul Taberei din Capitala

    Locuitorii cartierului Drumul Taberei le vor resimti din plin lucrarile la metrou deoarece circulatia va fi afectata. Peste o saptamana se va inchide strada Razoare, intre Panduri si Geniului. Din rondul de la Razoare se va circula pe o strada noua, cu 5 benzi pe sens. De asemenea va fi restrictionat traficul in zona Valea Ialomitei si Brancusi.

  • Carpatica Asig: Reclamatiile de la clienti au scazut cu doua cifre anul acesta. Jumatate sunt neintemeiate

    Numarul reclamatiilor primite de Carpatica Asig de la clientii nemultumiti a scazut cu 13% in primul trimestru din acest an si cu 23% si respectiv 57% in urmatoarele doua trimestre, sustin oficialii asiguratorului. Afirmatiile vin dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a facut public numarul reclamatiilor primite de la clientii companiilor de asigurari in primele noua luni.

  • Fotbalul, pasiunea bogatilor din Top 300

    Pompeaza bani in fotbal, desi rezultatele nu sunt fabuloase. Cei mai avuti patroni de echipe cumuleaza peste 2,4 miliarde de euro. Cel mai bogat om din sportul romanesc este patronul formatiei Astra Ploiesti, Ioan Niculae, creditat de Top 300 Capital cu o avere de 1,6 miliarde de euro.

  • Cum a crescut timpul petrecut in tren din 1977 si pana in 2011

    Despre caile ferate bulgare, un reprezentant al Comisiei Europene spunea, in vara,ca sunt cele mai rele din regiune, insa un raport intocmit de un institut norvegian si prezentat in presa din aceasta tara arata ca in Europa, doar trenurile din Albania si Belarus circula cu o viteza medie mai mica decat cea inregistrata de trenurile companiei feroviare de calatori din Romania.

  • Bucsa (UniCredit): O companie care vrea sa emita obligatiuni trebuie sa ofere o prima de peste 5,8%

    O companie locala care doreste sa emita obligatiuni pe pietele externe trebuie sa ofere o prima peste nivelul de 5,8% pentru un plasament in euro pe 5 ani, din cauza riscului mai ridicat si al lichiditatii mai scazute, a declarat pentru NewsIn, economistul sef al UniCredit Tiriac Bank, Dan Bucsa.

  • Basescu: Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona euro

    Presedintele Traian Basescu a criticat dur "indecizia" liderilor UE, care afecteaza din punct de vedere financiar Romania, anuntand ca pozitia sa ferma este de transmite europenilor ca o astfel de lispa de masuri nu mai poate fi continuata.

  • Peste 100 de infractiuni economice au fost investigate de politisti in ultima saptamana

    Un numar de 110 infractiuni economice, dintre care 45 de evaziune fiscala, au fost investigate de politisti in ultima saptamana, de savarsirea acestor fapte fiind suspectate 110 persoane, informeaza Politia Romana, printr-un comunicat remis sambata agentiei de presa NewsIn.

  • Avertisment dur al nemtilor: FT Deutschland are pretul in marci

    "Nu exista cale de intoarcere! Salvarea euro se transforma intr-o farsa.Germania si Franta se blocheaza reciproc, summit-ul din aceasta weekend se transforma intr-o simpla vorbaraie. Politicienii europeni trebuie sa inteleaga: si mai multa ezitare duce la catastrofa. O pledoarie a redactiei FT Deutschland”.

  • FMI incepe marti cea de-a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania

    O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, incepe marti cea de-a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania. Vizita FMI, care se va incheia la 7 noiembrie, va fi comuna cu a unor echipe din partea Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

  • Danezii revin cu prognoze apocaliptice despre curs: 4,65 lei/euro in ianuarie

    Danske Bank, institutia de credit daneza care s-a remarcat inca dinainte sa inceapa criza in 2008 prin cele mai pesimiste evaluari privind economia Romaniei, revine cu o prognoza de curs "neagra": leul s-ar putea deprecia abrupt in urmatoarele trei lun, cursul ajungand la un record de 4,65 lei pentru un euro in ianuarie.

  • Romanii au restante la credite in valoare de 441 de milioane de euro

    Foarte multi romani care au luat credite nu-si mai pot plati ratele la banca. Peste 10% dintre datornicii de la noi au ajuns pe mana recuperatorilor. In multe cazuri, tot raul e spre bine. Firmele de recuperari fac orice sa obtina banii, iar uneori chiar scad dobanda si rata lunara. Datornicii raman in final cu bunul cumparat pe credit.

  • Au crescut dobanzile oferite la depozite bancare in euro

    In ultima luna mai multe institutii financiare si-au ajustat oferta de dobanzi platite la depozitele la termen in euro. Sentimentul de panica care a revenit pe pietele financiare in timpul verii, s-a reflectat in cresterea cotatiilor CDS (costul de asigurare a riscului de default) pentru Romania, care s-a reflectat in cresterea costurilor de finantare.

  • Soarta creditului imobiliar, inca un mister

    Pe de o parte, Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), a declarat, recent, ca BNR a fost de acord, dupa negocierile cu bancherii, ca imprumuturile ipotecare in valuta sa fie acordate in continuare in conditiile actuale, nu dupa cele care vor intra in vigoare odata cu noul regulament (n.r. - cel mai probabil in noiembrie).

  • Topul judetelor cu cele mai multe banci

    Reteaua bancara a atins un varf la finele anului 2008, cand institutiile de credit aveau deschise in toata tara 6.552 de sucursale. Criza a obligat bancile sa-si restructureze activitatea, astfel ca la finalului anului 2010, sistemul bancar numara 6.218 unitati, cu 334 sucursale mai putin decat in urma cu doi ani.

  • CFR Marfa si-a redus pierderile cu 65% in primele noua luni, la 49,9 milioane lei

    Pierderile CFR Marfa s-au diminuat in primele noua luni din acest cu 65%, la 49,9 milioane lei, fata de perioada similara din 2010, in timp ce veniturile companiei au crescut cu circa 13%, la 872,8 milioane lei, potrivit datelor furnizate de companie la solicitarea NewsIn.

  • Sarkozy il critica dur pe Cameron la summitul UE

    Sarkozy considera ca la discutiile finale, de miercuri, ar trebui sa participe numai tarile care au aderat la moneda unica europeana, in timp ce Cameron a cerut ca toti liderii UE sa fie prezenti, pentru ca vor fi dezbatute subiecte care i-ar putea afecta.

  • CNVM a validat-o pe Adriana Tanasoiu in functia de administrator provizoriu la Depozitarul Central

    Adriana Tanasoiu este absolventa a Facultatii de Matematica, Specializarea Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti, precum si a programului Executive Master of Business Administration, organizat de Institutul de Afaceri si Administratie Publica - ASEBUSS, in cooperare cu Universitatea Washington din Seattle, SUA.

  • SUA, din nou in vizorul agentiilor de rating

    Statele Unite si-ar putea pierde ratingul maxim de triplu A din partea Fitch sau Moody's pana la sfarsitul anului, din cauza ingrijorarii privind deficitul bugetar, anunta analistii Bank of America-Merrill Lynch. Aceasta scadere a ratingului ar putea fi determinata de esecul Congresului de a se hotari asupra unui plan pe termen lung de a micsora deficitul SUA, au declarat reprezentantii bancii, citati de Reuters.

  • Romania a avut in august al saptelea avans anual al comenzilor noi in industrie din UE, de 12,5%

    Romania a inregistrat in august cel de-al saptelea avans al comenzilor industriale noi fata de aceeasi luna a anului trecut, de 12,5%, in timp ce fata de luna precedenta s-a consemnat o crestere de 2%, a anuntat luni Eurostat. La nivelul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut in august cu 6,5%, iar in zona euro cu 6,2% fata de luna similara din 2010.

  • Ministerul Finantelor vrea sa imprumute luni un miliard de lei de la banci

    Ministerul Finantelor Publice organizeaza luni o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la 334 de zile, in valoare de un miliard de lei.

  • Cei ramasi la RTV-ul lui Ghita incep sa regrete alegerea

    Unii dintre angajatii care au ales sa ramana in tabara lui Ghita regreta acum alegrea facuta, au declarat surse din interior pentru "Adevarul". Alti angajati sunt inca in preaviz si iau in calcul posibilitatea de a se intoarce la Realitatea lui Elan, daca lucrurile la Ghita evolueaza prost.

  • Cat costa benzina in statele din Uniunea Europeana! Vezi pe ce loc e Romania

    Dupa cum arata in exclusivitate Econtext la inceputul acestei luni, petrolul s-a ieftinit in ultimele luni cu circa 30%, insa produsele realizate din acesta, benzina si motorina, nu dau deloc semne de ieftinire. Cu alte cuvinte, chiar daca petrolul se ieftineste, carburantii din Romania nu urmeaza acelasi traseu. Desi ar trebui!

  • Garanti Bank face trecerea de la Maestro la MasterCard pentru cardurile de debit si adauga tehnologia cu cip

    Garanti Bank a inceput procesul de transformare a cardurilor de debit din Maestro in MasterCard, aplicandu-le totodata si tehnologia cu cip. Noul card, denumit Bonus Debit Card, va avea ca si principala caracteristica acumularea unui bonus la orice achizitie achitata cu acesta.

  • Boc afirma ca discutiile de la Cotroceni au vizat, printre altele, vizita delegatiei FMI si CE

    Primul-ministru Emil Boc a precizat ca intalnirea unei parti a ministrilor cu presedintele Traian Basescu a avut ca obiect analiza situatiei economiei mondiale si pregatirea, din aceasta perspectiva , a discutiilor cu delegatia FMI si CE ce va veni la Bucuresti.

  • Traficul pe Aeroportul Baneasa, restrictionat pe timp de noapte

    Traficul pe Aeroportul Baneasa va fi restrictionat pe perioada de noapte, intre orele 22.00 - 06.00, incepand cu data de 29 octombrie, informeaza Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Ilfov. "In urma demersurilor facute de APM Ilfov, (...) s-a reusit, pe aeroportul Baneasa, restrictionarea zborurilor, incepand cu data de 29 octombrie 2011, pe perioada de noapte, intre orele 22.00 - 06.00", se mentioneaza intr-un comunicat al APM Ilfov.

  • EximBank acorda compensatii de dobanda si in perioada 2012 - 2014

    EximBank va continua sa acorde compensatii de dobanda si in perioada 2012 - 2014, in urma prelungirii valabilitatii acestei scheme de ajutor de stat, astfel incat agentii economici isi vor reduce cheltuielile cu dobanda pe care o platesc la creditele de investitii, a anuntat luni banca.

  • Erste Bank, acuzata in presa austriaca de manipularea bilantului

    Scandalul iscat de anuntul-surpriza al Erste Group, actionarul principal al BCR, privind ajustarea atat de dramatica a bilantului incat banca trece de la un profit net pe noua luni de 700 mil. euro la pierderi de aproape 1 mld. euro, continua la Viena si se complica prin aparitia unor acuzatii de ma-nipulare a bilantului, potrivit presei austriece.

  • Tratatul UE s-ar putea modifica. Germania vrea sa le impuna statelor membre MAI MULTA DISCIPLINA BUGETARA

    Tarile UE au convenit duminica sa analizeze eventuale modificari ale tratatului UE, in vederea imbunatatirii functionarii zonei euro si a disciplinei bugetare, a anuntat presedintele UE, Herman Van Rompuy, citat de AFP. El a precizat ca a fost luata decizia "de a explora posibilitatile unei modificari limitate a tratatului", care insa nu poate fi aplicata decat cu acordul tuturor celor 27 de state membre.

  • Moneda nationala se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,3230 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,3230 lei/euro, cu 0,15% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1181 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,3295 lei/euro.

  • Barbu (PDL): Acum avem date noi legate de situatia internationala

    Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a afirmat ca intalnirea de la Cotroceni a adus date noi privind situatia economiei la nivel international, discutiile vizand si cresterea gradului absorbtiei fondurilor europene.

  • Alpha si Eurobank cad cu 20% pe bursa din Atena in timp ce actionarii discuta fuziunea

    Actiunile Alpha Bank au acumulat deja o pierdere de peste 19% in primele ore de tranzactionare pe bursa din Atena, iar titlurile EFG Eurobank, partenera sa de fuziune, inregistreaza un minus de peste 18%.

  • Bancile scandinave, loc ideal pentru pastrarea capitalului pe timp ce criza

    Viitorul val de recapitalizare a bancilor europene, puternic implicate in procesul de creditare a tarilor cu probleme din zona euro, ii obliga pe oameni sa caute locuri sigure pentru protectia banilor de care dispun. Expertii UBS sustina ca bancile scandinave raspund acestei necesitati.

  • ABN AMRO anunta ca se extinde in Europa. Cumpara de la bancile cu probleme

    Banca olandeza ABN AMRO, nationalizata de stat in 2009, se arata interesata sa cumpere active financiare de la bancile care au probleme. Gerrit Zalm, CEO al bancii, a declarat ziarului britanic Financial Times ca a vorbit cu aproape toti rivalii europeni din sectorul bancar despre aceasta idee. Declaratia a fost preluata de Reuters.

  • Vezi 10 domenii in care numarul angajatilor a crescut in 2011

    Joburile sezoniere din perioada de vara au facut ca numarul angajatilor sa creasca semnificativ in constructii, agricultura sau hoteluri si restaurante. Pe langa domeniile sezoniere, unde cresterea este provizorie, iar incepand cu lunile de toamna incep disponibilizarile de personal, sunt cateva industrii unde avansul de salariati este mai solid.

  • Filialele bancare din Est sunt amenintate de criza de lichiditate

    Fluxurile bancare din centrul si sud-estul Europei "ar putea fi grav perturbate de cresterea presiunilor la care vor fi supuse bancile-mama" daca mai multi creditori europeni ar intra in insolventa, potrivit unui raport publicat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).