Arhiva » Septembrie 2010 » 21 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 21 Septembrie 2010 | 31 de inregistrari

  • Boc a prezentat in Parlament zece masuri luate de Guvern pentru combaterea crizei

    Prima masura pe lista premierului figureaza mentinerea cotei unice de 16%, secondata de neimpozitarea profitului reinvestit si scutirea la plata contributiilor sociale a firmelor care angajeaza someri. De asemenea, o alta masura enumerata vizeaza scutirea de la plata contributiilor sociale a firmelor si angajatilor aflati in somaj tehnic, fara de care Boc a precizat ca nivelul somajului ar fi ajuns la peste 10%.

  • Indicii Bursei inchid sedinta de luni pe rosu, cele cinci SIF-uri pierd 1,18%

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de luni, cu scaderi cuprinse intre -0,49% si -1,18%, cele mai afectate fiind titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 7,47 milioane lei (1,75 milioane euro). Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 2,04 milioane lei, iar cotatia lor a coborat cu 1,40%, pana la 1,41 lei/actiune.

  • Austria ramane investitorul numarul unu in Romania, cu un volum total net de 10 mld. euro investitii

    Austria ramane investitorul numarul unu in Romania, cu un volum total net de 10 miliarde euro investitii la sfarsitul anului 2009, conform datelor preliminare din statisticile anuale ale Bancii Nationale a Romaniei, se arata intr-un comunicat al Biroului Comercial al Ambasadei Austriei in Romania

  • Rolls Royce a deschis la Bucuresti primul service din Europa de Est

    Rolls Royce a deschis la Bucuresti primul service din Europa de Est, tinand cont de dezvoltarea pietei auto, care va conduce la dezvoltarea grupului tinta al companiei, reprezentat de persoanele foarte bogate, a declarat luni directorul de comunicare al Rolls-Royce Europa, Frank Tiemann.

  • Casele de avocatura ar putea primi circa 500.000 euro de la clientii nemultumiti ai bancilor

    Casele de avocatura ar putea incasa o jumatate de milion de euro, daca cei aproximativ 12.000 de clienti nemultumiti ai bancilor ar actiona in instanta institutiile financiare la care au credite, in conditiiile in care ar plati onorarii de 30 - 40 de euro, estimeaza avocatul Gheorghe Piperea.

  • Piata rezidentiala din Bucuresti: aproximativ 8.000 de unitati nevandute

    Piata rezidentiala din Bucuresti acumulase, la sfarsitul lunii iunie 2010, o oferta estimata la aproximativ 8.000 de unitati nevandute, dintre care 5.400 de apartamente erau disponibile la vanzare direct de la dezvoltatori, se arata intr-un studiu realizat de compania Colliers International privind piata imobiliara din Romania.

  • FMI, UE si BCE au amanat cu o luna 'testele de stres' pentru bancile grecesti

    FMI, Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana au acordat Greciei o amanare de o luna, pana la finalul lui octombrie, pentru a aplica teste de rezistenta asupra bancilor. Aceasta amanare va permite Bancii Nationale a Greciei sa apeleze la o majorare de capital de peste 1,7 miliarde de euro, conform unui anunt recent al bancii.

  • IBM a achizitionat compania Netezza pentru 1,7 miliarde de dolari

    IBM a anuntat luni achizitionarea Netezza Corp, o companie specializata in analiza bazelor de date, pentru 1,7 miliarde de dolari, transmite AP. IBM ofera 27 dolari pentru fiecare actiune Netezza, cu zece la suta mai mult decat pretul de inchidere al actiunilor Netezza de vineri. Luni actiunile IBM au crescut cu un dolar, ajungand la 131,19 dolari.

  • Vladescu: TVA nu va reveni la 19% in urmatorii 3 ani

    Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, apreciaza ca TVA nu va putea fi redusa, cel putin in urmatorii trei ani, indiferent cine va guverna, iar singura modalitate pentru a diminua nivelul actual de 24% este introducerea unui sistem cu cote progresive, discutia fiind insa exclusa politic.

  • Au venit primele gaze care nu sunt rusesti

    Importurile de gaze ale Romaniei nu mai sunt dependente de Rusia. Conducta care leaga tara noastra de restul Europei a devenit functionala. Petrom si Romgaz au inceput deja sa aduca gaze prin conducta Szeged-Arad, acestea fiind primele importuri care nu provin din Rusia.

  • E oficial: Recesiunea din SUA s-a incheiat in iunie 2009

    Recesiunea din Statele Unite s-a incheiat la sfarsitul lui iunie 2009, reprezentand cea mai lunga cadere economica de la Marea Depresiune din 1930, a anuntat astazi Biroul National pentru Studii Economice (NBER). Afirmatiile NBER, considerat arbitrul recesiunilor din SUA, se bazeaza pe examinarea datelor legate de PIB, angajari si venitul persoanelor.

  • Generali lanseaza o asigurare pentru copii

    Generali a lansat o asigurare unit-linekd adresata parintilor si bunicilor care pot poune deoparte bani pentru copiii si nepotii lor in diferite programe de investitii, in functie de apetitul de risc si perioada de timp in care doresc sa faca plasamente. Produsul permite clientilor adaugarea de optiuni la polita pe intreaga perioada de valabilitatea a acesteia.

  • Bill Gates: Nu voi lasa 53 de miliarde de dolari pe mana copiilor mei

    Bill Gates, fondatorul Microsoft si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a declarat recent ca nu va lasa averea sa estimata la 53 de miliarde de dolari copiilor sai. Bill Gates si sotia lui Melinda au impreuna trei copii, Jennifer (14 ani), Rory (11 ani) si Phoebe ( 8 ani). Acestia nu vor mosteni insa averea tatalui lor.

  • Cat costa recrutarea angajatilor. Cum se ajunge la mii de euro

    Companiile pot ajunge sa cheltuiasca sume de patru cifre pentru recrutarea managerilor, in timp ce angajarea candidatilor fara experienta costa cateva sute de euro. Acestia sunt banii pe care patronii trebuie sa-i plateasca firmelor specializate pentru gasirea fiecarui candidat in parte, in cazul in care recrutarea nu o face departamentul de resurse umane

  • La presiunea FMI finantele au achitat aproape toate arieratele

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) este aproape de plata in intregime a arieratelor catre mediul de afaceri, pentru a putea obtine a sasea transa din imprumutul acordat de FMI. Vineri, boardul institutiei ar trebui sa ia in discutie situatia Romaniei, asa cum a fost programat, insa tara noastra nu apare pe calendarul sedintelor.

  • Noi functionalitati prin BRD-Net

    BRD-Net, serviciul de internet banking al BRD, are doua noi functionalitati ince-pand din aceasta luna: transferurile inter-na-tionale si platile programate. Posibilitatea programarii de plati permite realizarea de transferuri periodice automate in suma constanta si cu frecventa dorita, intre conturile proprii sau catre beneficiarii definiti.

  • BCR scoate un credit ipotecar in euro cu marja de 4,5 puncte peste EURIBOR

    In plin scandal privind calculul dobanzilor la creditele vechi, BCR, cea mai mare banca dupa active, lanseaza o varianta de credit ipotecar in euro cu dobanda nominala formata din rata EURIBOR la 6 luni plus o marja de 4,5 puncte procentuale. In prezent, dobanda rezultata este 5,637% pe an, avand regim variabil.

  • Soc: un avocat afirma ca pragul de la SIF-uri ar putea incalca tratatul de aderare la UE

    Un investitor care ar ataca pragul de detinere de la SIF-uri la Curtea de Justitie de la Luxemburg ar putea avea castig de cauza, pe motiv ca acesta in-calca libera circulatie a capitalului, considera Lavinia Tec, avocat si lector universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

  • 12.000 de clienti dau bancile in judecata din cauza aplicarii OUG 50

    Numarul clientilor nemultumiti de modul cum aplica bancile prevederile OUG 50/2010, care s-au constituit in grupuri pe internet, a trecut de 12.000 de persoane. Desi par multi, acestia reprezinta deocamdata numai 0,28% din numarul clientilor cu credite la banci.

  • Bursa de la Bucuresti deschide sedinta de marti pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, cu cresteri cuprinse intre 0,17% si 1,25%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de cele cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 898.687 lei (210.623 euro) la ora 10.30. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1), de 172,110 lei, iar cotatia lor a urcat cu 0,92%, pana la 1,10 lei/actiune.

  • Moneda nationala stagneaza marti la un curs de referinta de 4,2670 lei/euro

    n prima parte a zilei, cursul monedei nationale a urcat de la 4,2604 la 4,2704 lei/euro, dupa care a revenit la 4,2669 lei/euro in jurul orei 13.00. Pentru dolarul american, BNR a afisat un curs de referinta 3,2480 lei/dolar, cu 0,33% mai mic fata de nivelul de 3,2588 lei/dolar din sedinta precedenta. Pe piata internationala, dolarul american s-a apreciat usor in cursul diminetii, de la 1,3097 la 1,3067 dolari/euro, iar la ora 13.00 oscila in jurul nivelului de 1,3139 dolari/euro.

  • Peste 140 de firme ofera 2.610 slujbe la Bursa locurilor de munca de vineri, potrivit AMOFM

    Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a anuntat marti ca 143 de agenti economici ofera 2.610 slujbe la noua editie a Bursei locurilor de munca pentru absolventi de vineri, cele mai multe oferte fiind pentru muncitori calificati si pentru cei cu studii medii.

  • Praktiker Romania a investit 6,9 mil.euro in cel de-al 27-lea magazin din retea, deschis la Botosani

    Reteaua de magazine do-it-yourself Praktiker Romania a deschis la Botosani cel de-al 27-lea magazin, printr-o investitie totala a companiei de 6,9 milioane euro si cu suprafata de vanzare de 4.300 metri patrati, potrivit unui comunicat emis marti de companie

  • PSD a depus plangere penala impotriva Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu

    Social-democratii au depus, marti, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a secretarului forului, Sever Voinescu-Cotoi, a anuntat purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan.

  • Rompetrol a scumpit marti carburantii cu pana la 7 bani/litru

    Rompetrol Downstream, controlata de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan, a scumpit marti carburantii cu pana la 7 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro. Astfel, benzina Efix 95 costa 4,74 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,4 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 4,71 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,05 lei/litru.

  • Statul dependent de credite bate iar la usa FMI

    Anuntul autoritatilor, potrivit caruia Romania va discuta un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI), a fost combatut, criticat, interpretat in cheie polticianista, lasan du‑se impresia ca exista o agenda ascunsa a acestei intelegeri cu institutia financiara. Fapt este ca Romania si-a propus un deficit bugetar de 4,4% din PIB pentru 2011, la care se adauga datoria publica scadenta.

  • Directorul general al UniCredit s-ar putea retrage

    Directorul general al grupului italian UniCredit, Alessandro Profumo, s-ar putea retrage marti din functie, in timpul intalnirii Consiliului de Administratie, dupa ce a pierdut sprijinul mai multor investitori, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate situatiei.

  • Topul judetelor cu mai multi pensionari decat salariati

    De doua ori mai multi pensionari decat salariati - aceasta este situatia in Giurgiu si Teleorman. Cele doua judete se afla in fruntea unui clasament intocmit de EVZ pe baza datelor Institutului National de Statistica (INS) privind numarul de pensionari raportat la cel al angajatilor, valabile la sfarsitul lunii iunie.

  • OTP Bank, chemata in instanta de 400 de clienti

    Peste 400 de clienti ai OTP Bank au decis ca in aceasta saptamana sa aleaga o casa de avocatura care sa ii reprezinte in instanta in procesul care vor sa-l intenteze bancii.Sapte case de avocatura sunt dispuse sa-si ofere serviciile. Pana acum, grupul clientilor nemultumiti ai OTP Bank a primit oferte de la sapte case de avocatura, insa selectia reprezentantului legal se va face in urma negocierilor din aceasta saptamana.

  • Stiglitz: Eforturile de reducere a deficitelor bugetare afecteaza revenirea economica a Europei

    Laureat al premiului Nobel, economistul Joseph Stiglitz a declarat ca eforturile guvernelor din Europa de a reduce deficitele bugetare ameninta sa submineze revenirea economica a regiunii si sa afecteze increderea investitorilor, scrie Bloomberg. "Daca Europa va continua pe aceeasi cale, adica masurile de austeritate, rezultatul va fi o incetinire a cresterii, ceea ce va echivala cu scaderea veniturilor obtinute din taxe", a declarat Joseph Stiglitz pentru Bloomberg News

  • Ce poti face daca ai semnat actul aditional "in conditiile bancii" sau daca nu ai primit nici acum notificarea

    Daca ai semnat actul aditional si ai acceptat conditiile bancii, care nu respecta ordonanta 50, adica ai un comision de administrare mai mare intrucat a inghitit o parte sau in totalitate comisionul de risc si ai orice fel de alte clauze care incalca ordonanta in cauza, poti fi norocos in sensul ca INCA se mai poate face ceva!