Piata de curierat intern va creste in acest an cu circa 40%

Data publicarii: 15-05-2007 | Afaceri

Piata de curierat intern va ajunge, anul acesta, la 120 milioane euro, in crestere cu 40 la suta comparativ cu 2006, cand s-a cifrat la 85 milioane euro, au declarat, marti, oficialii Curiero. Directorul de marketing al companiei Curiero, Teodora Radulescu a estimat ca in 2007 piata de curierat intern si extern se va situa la  aproximativ 200 milioane euro, iar scurtarea procesului de sortare si a timpului de livrare, precum si procesarea unor cantitati mari de expedieri vor face diferenta.

"In prezent, piata autohtona de curierat este destul de atractiva, are o rata mare de crestere precum si bariere de intrare relativ scazute pentru noii jucatori. Cresterea competitivitatii va conduce, insa, in perioada urmatoare, la scaderea marjelor de profit, insa diferentierea pe piata se va face totusi prin cresterea calitatii serviciilor, precum si prin serviicle aditionale oferite de fiecare companie in parte", a mai spus Radulescu.

De la 1 iunie 2007, Curiero va fi singurul operator national de pe piata de curierat care va livra si prelua expedieri, fara a mai taxa distantele exterioare punctelor de lucru, pentru orice localitate din Romania. In primul trimestru al anului, compania a avut o cifra de afaceri de 3,3 milioane euro, in crestere cu 190% fata de aceasi perioada a anului 2006.

Curiero are 74 puncte de lucru in tara, pe langa cel din Bucuresti, prin care asigura acoperirea nationala pentru serviciile sale. Compania si-a planificat ca, de la 1 iunie 2007, sa extinda livrarea fara taxare suplimentara pentru kilometrii exteriori de la 1.200 localitati, cate beneficiaza in prezent de acest avantaj, la toate cele 14.000 de localitati existente in Romania, inclusiv comune si sate.

Curiero asigura la nivel national servicii de curierat rapid, curierat expres local, curierat postal si cargo. Compania a aut anul trecut o cifra de afaceri de 8 milioane euro si a derulat pana in acest moment investitii in valoare totala de 6,8 milioane euro. In prezent, Compania Curiero ocupa locul patru pe piata de curierat intern.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: