Managerul cosmopolit

Data publicarii: 04-12-2007 | HR/Cariere

Dupa burse, stagii sau misiuni, managerii nostri se intorc acasa. Si nu vin cu mana goala. Aduc in bagaj experiente, reflexe si atitudini noi, pe care le impartasesc bucurosi celor cu care lucreaza.

Cei care deprind comportamentul profesional occidental pot fi usor recunoscuti. Dupa promptitudine: isi rezolva task-urile urgente chiar si intre doua avioane, pe terminalul aeropoartelor dotate cu acces wireless la internet. Dupa punctualitate: dimineata, la serviciu, nu ii veti auzi spunand ceva de genul "am fost blocat in trafic". Ajung primii la birou! Dupa politete: la intalnirea cu ei nu veti fi nevoiti sa asteptati minute in sir in meeting room, doar pentru ca ei sunt "prinsi cu cineva intr-o discutie".

Team Work

Prompt. Isi rezolva task-urile urgente chiar si intre doua avioane, pe terminalul aeropoartelor dotate cu acces wireless la internet.

Punctual. Dimineata, la serviciu, nu il veti auzi spunand ceva de genul "am fost blocat in trafic". Ajunge primul la birou!

Politicos. La intalnirea cu el nu veti fi nevoiti sa asteptati minute in sir in meeting room, doar pentru ca el e cu cineva intr-o alta discutie.

Exact. Sedintele sale sunt scurte si la obiect. Timpul e valoros. Nimeni nu isi permite sa il piarda.

Orele de masa: se respecta. (Cafeteria e la cateva etaje mai jos si puteti sa folositi voucher-ele). Chiar daca drink-building-ul se prelungeste pana la ore mici, a doua zi nimeni nu intarzie la birou.

Acestui sef poti sa ii spui George sau Mihai si nu Domnule Director. Incearca sa ii trateze pe toti angajatii companiei in mod egal si respecta ceea ce a promis ca va realiza.

Colegii lui, stakeholder-ii, sunt laudati cand merita, primesc premiul "Employee of the month" ... sau un plan de dezvoltare atunci cand lucrurile nu merg. E obisnuit cu ideea de a manca impreuna cu oamenii sai in fiecare miercuri.

Organizeaza happy hours cand s-a atins target-ul. Incearca sa fie el insusi un role model, sa isi pastreze verticalitatea si respectul dobandit.

Nu stiti despre cine vorbesc? Despre managerul cosmopolit si compania in care lucreaza el.

CariereOnline

Pe acelasi subiect:

Funky Business: Fii unic si reusesti in cariera!
Inteligenta emotionala ne ajuta sa ghicim sentimentele celorlalti
Q12, chestionarul care masoara fericirea la locul de munca