Bancile verifica sistemele de gestionare a riscurilor dupa fraudarea Societe Generale

Data publicarii: 30-01-2008 | International

Bancile din intreaga lume urmaresc atent scandalul Societe Generale si unele au inceput sa revizuiasca propriile sisteme de control al riscului, pentru a se asigura ca pot preveni tranzactiile ilegale, relateaza Reuters.

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a hotarat sa efectueze controale asupra sistemelor de management al riscurilor dupa ce Societe Generale a descoperit pierderi de 4,9 miliarde euro in urma unei fraude interne, a declarat la sfarsitul saptamanii un purtator de cuvant al Deutsche Bank.

O sursa din cadrul unei importante banci americane a declarat ca banca a inceput mai devreme verificarea obisnuita a managementului riscului, dupa inceperea scandalului. Sursa nu a dorit ca numele bancii in care lucreaza sa fie dezvaluit.

Alte banci sunt in expectativa pentru a vedea cum evolueaza situatia.

"Cand vom cunoaste mai multe detalii asupra cazului Societe Generale, vom evalua controlul riscurilor pentru a preveni eventuale incidente de acest gen", a declarat marti un purtator de cuvant din cadrul United Overseas Bank, adaugand ca banca evalueaza inmod continuu aceste sisteme.

Karen Ngui, purtator de cuvant pentru DBS Bank, cel mai mare creditor din Asia de Sud-Est, a declarat ca "avem de invatat din episodul Societe Generale si din alte incidente".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: