Un hacker roman a spart site-ul Kaspersky

Data publicarii: 11-02-2009 | Diverse

Atacatorul Unu a speculat o vulnerabilitate a site-ului producatorului de solutii antivirus. Kaspersky a eliminat pericolul in 30 de minute. Atacul a fost produs pe 7 februarie, cand Unu a reusit sa acceseze numele tabelelor din baza de date a site-ului, conform VirusList.com.

"Dupa ce au colectat numele tabelelor, atacatorii au incercat sa extraga date din acestea. Tentativele au esuat, deoarece atacatorii au specificat o baza de date gresita", noteaza VirusList.

Tinta atacului a fost site-ul american al companiei de securitate, hackerul Unu reusind sa profite de o vulnerabilitate in serverul SQL.

"Este un roman, insa deocamdata nu putem informa daca am incercat sau nu sa ii dam de urma. Banuiesc ca vom avea o actiune in aceasta directie", declara pentru cotidianul.ro Teodor Cimpoesu, director general Kaspersky Romania.

"Site-ul a fost doar vulnerabil pentru o scurta perioada de timp si de indata ce am descoperit vulnerabilitatea ne-a luat 30 de minute sa o remediem.

Vulnerabilitatea nu a fost critica si nici un fel de date de pe site nu au fost compromise", dau asigurari reprezentantii Kaspersky, care infirma totodata, intr-un comunicat oficial, informatiile potrivit carora atacatorul ar fi reusit sa obtina date vitale.

Pe blogul oficial Kaspersky  sunt oferite mai multe detalii despre originea atacului: "Au existat mai multi atacatori cu adrese IP provenite de la Internet service provideri din Romania. Dupa savarsirea atacurilor, hackerii au decis sa faca dovada «codului etic», trimitand un e-mail catre Kaspersky. Ne-au oferit exact o ora sa raspundem, dupa care au postat totul pe blogul lor fara sa astepte un raspuns din partea noastra. Suntem norocosi ca atacatorii si-au dorit mai degraba faima decat sa ne faca rau".

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: