Topul celor mai atractive orase pentru milionari

Data publicarii: 25-03-2009 | Afaceri

Agentia de consultanta Knight Frank impreuna cu Citigroup au dat publicitatii studiul Wealth Report 2009, o analiza detaliata a strategiilor investitionale si a pozitionarii paturii bogate a populatiei lumii, in contextul agitat al recesiunii economice.

Un capitol aparte in aceasta cercetare a fost dedicat celor mai atractive orase pentru milionarii lumi, sau, mai precis, pentru acei milionari interesati nu atat de petrecerea vacantelor sau a timpului liber, ci de oportunitatile de inmultire a banilor.

Fata de alte studii asemanatoare, precum cele executate de Forbes sau Cushman & Wakefield, Knight Frank a luat in consideratie atat principalii vectori economici, cat si alti trei factori majori: influenta politica a orasului, contributia la activitatea intelectuala si calitatea conditiilor de trai existente.

In ce priveste primul factor, cel economic, s-au folosit drept criterii relevante valoarea produselor sau serviciilor generate, venitul pe cap de locuitor, activitatea pietei financiare, cota de piata, numarul cartierelor generale ale unor companii straine.

Influenta politica a fost determinata plecand de la influenta fiecarui oras in politica globala si prin numarul sediilor de organizatii politice internationale, de ONG-uri cu activitate globala si ambasade ale altor tari.

Influenta intelectuala a fost masurata pe baza unor indicatori precum gradul general de educatie al populatiei si numarul institutiilor internationale din domeniul educatiei.

Indexul pentru calitatea vietii a rezultat din mixarea unor factori ca libertatea politica, cenzura, securitatea personala, criminalitate, stabilitatea politica, accesul la asistenta medicala, calitatea serviciilor publice si transportului, calitatea conditiilor climatice si antropice.

Primele zece pozitii in acest clasament sunt ocupate de:

  1. Londra
  2. New York
  3. Paris
  4. Tokyo
  5. Los Angeles
  6. Bruxelles
  7. Singapore
  8. Toronto
  9. Washington
  10. Chicago

Redactia BankNews.ro