Cosmote finalizeaza achizitia Zapp in Romania

Data publicarii: 02-11-2009 | Afaceri

Cosmote anunta ca transferul a 100% din participatia Telemobil SA (Zapp) detinuta de Saudi Oger a fost finalizat, ca urmare a primirii avizului autoritatilor relevante.

"Achizitia Zapp ofera Cosmote Romania oportunitatea sa isi extinda portofoliul cu servicii de date si broadband mobil. In acelasi timp, clientii Zapp vor avea acces la o gama mai larga de produse si servicii, precum si la cele mai relevante oferte de pe piata, din punct de vedere calitate-pret", a declarat Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote Romania.

"Finalizarea achizitiei Zapp reprezinta o realizare importanta pentru Grupul Cosmote si subsidiara sa din Romania, menita sa contribuie la cresterea acesteia pe piata. In continuare vor fi depuse toate eforturile astfel incat sa ne asiguram ca in urma procesului de integrare care va urma, operatorul va fi si mai puternic, in beneficiul consumatorilor, al economiei tarii, intensificand competitia de pe piata", a adaugat Michael Tsamaz, CEO Grupului Cosmote. 

Achizitia Zapp este o investitie importanta pentru Grupul Cosmote, prin care se doreste cresterea perspectivelor de dezvoltare a Cosmote Romania, oferind companiei posibilitatea sa puna la dispozitia clientilor sai noi servicii mobile in banda larga, utilizand licenta 3G obtinuta in urma achizitiei Zapp, extinderea bazei de clienti si deschiderea de noi oportunitati in segmentul corporate.
 
Cosmote Romania are in prezent peste 6,3 milioane de utilizatori si o cota de piata de 23% (iunie 2009), la aproape 4 ani de la lansarea operatiunilor pe piata romaneasca.

Redactia BankNews.ro