Comisia Europeana va vira urmatoarea transa pentru Romania in 2010

Data publicarii: 09-11-2009 | Economie

CE va putea aproba urmatoarea transa din imprumut in decembrie, daca se indeplinesc conditiiile cerute, dar va vira banii in 2010, iar reprezentantii FMI sustin ca a ramas foarte putin timp pentru ca Romania sa ia masurile necesare astfel incat transa din decembrie sa poata fi luata la timp.

"Din punctul de vedere al Comisiei Europene, imediat ce situatia politica se rezolva, nu excludem aprobarea transei, dar pentru virarea banilor este nevoie de cateva saptamani de la luarea deciziei, ca sa avem timp sa luam banii din piata", a spus reprezentantul Comisiei Europene (CE) Elena Flores, in cadrul misiunii de evaluare a Romaniei.

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) , Jeffrey Franks, a precizat ca, spre deosebire de CE, Fondul are banii necesari pentru a vira la timp transa a treia, dar "este putin timp si avem nevoie de masuri foarte rapide pentru a putea face viramentul".

"Exista timp, dar nu foarte mult. Chiar daca transa a treia nu va fi virata anul acesta, ea poate fi virata la inceputul lui ianuarie 2010 sau la sfarsitul primei luni", a precizat Franks.

NewsIn