Boureanu: Blaga ar fi un foarte bun sef PDL

Data publicarii: 07-03-2011 | Politica

Liderul PDL, Cristian Boureanu, vrea sa faca parte dintr-o echipa la conducerea careia il vede pe Vasile Blaga. Vicepresedintele PDL considera ca formula cea mai buna ar fi un tandem Boc - premier, Blaga - presedinte PDL.

"Cred ca Vasile Blaga ar fi un  foarte bun presedinte de partid!", a spus Cristian Boureanu intr-un interviu acordat "Adevarul", subliniind ca actualul secretar general al PDL "are capacitatea sa conduca un partid si are si foarte multi sustinatori". Conditia ar fi, in opinia lui Cristian Boureanu, ca Emil Boc sa pastreze sefia Guvernului. "Optiunea mea este un premier politic. Cred ca in astfel de momente un premier tehnocrat insemna o pasare de responsabilitate", a mai comentat vicepresedintele PDL. Discutia in privinta premierului se va transa, potrivit lui Boureanu, dupa Congresul PDL.

Principiile reformistilor, superficiale

Ideile promovate de Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu, referitoare in principal la introducerea in statut a prevederii privind suspendarea din partid a celor trimisi in judecata, sunt criticate in termeni duri de vicepresedintele PDL. "Multi vad paiul din ochiul altuia si nu vad barna din ochiul lor. Este foarte neplacut sa vii sa dai lectii, in special, colegilor tai si cetatenilor, in general, si sa vorbesti numai despre principii, sa spui ca nu te intereseaza sa analizezi oamenii, dupa care sa vii brusc si sa ceri o derogare, in nume personal", le-a transmis Boureanu "reformistilor". Propunerile acestora de modificare a statutului partidului vor fi discutate din nou in Colegiul Director al PDL din aceasta seara, care preceda reuniunea Consiliului National de Coordonare (CNC) de maine.

Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: