Alpha si Eurobank aproba in sfarsit proiectul fuziunii

Data publicarii: 22-09-2011 | Finante-Banci

Comitetele directoare ale bancilor elene Alpha Bank si EFG Eurobank au aprobat proiectul fuziunii prin care prima banca o va absorbi pe cealalta, rezultand cea mai mare institutie de credit elena cu active de 150 mld. euro, la aproape o luna de la anuntul oficial al deciziei de consolidare.

Pasul urmator va fi aprobarea in AGA, care vor fi convocate curand. Grecii nu dau detalii privind parcursul consolidarii, insa reafirma ca fuziunea legala ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul anului. A fost reconfirmata si rata de schimb: 7 titluri Eurobank pentru 5 actiuni Alpha. In contextul in care informatiile sunt foarte putine si la Atena, in Romania nu a fost comunicat nimic privind fuziunea dintre Alpha Bank si Bancpost. Daca la nivel de grup Alpha absoarbe Eurobank, pe piata locala se intampla ca Bancpost sa aiba o retea aproape dubla fata de Alpha, chiar daca activele sunt mai mici.

O miza locala importanta este brandul Banc-post, cu notorietate pe piata de retail. In T2 Alpha a pierdut depozite pentru ca a redus si dobanzile, in timp ce Bancpost a atras sume suplimentare platind mai mult.

Sursa: Ziarul Financiar