SIF Moldova are cale libera sa accepte oferta Erste

Data publicarii: 26-09-2011 | Finante-Banci

Actionarii au mandatat conducerea societatii sa decida asupra valorificarii  participatiei la BCR.

Consiliul de Administratie ar putea accepta oferta actionarului majoritar al bancii in cazul in care listarea nu este posibila.

Actionarii SIF Moldova au mandatat CA al societatii sa decida modalitatea de valorificare a pachetului de 6% din actiunile BCR, in cazul in care listarea nu este posibila, si au hotarat chemarea in instanta a fostului sef al SIF Alexandru Matei. "Aproba mandatarea Consiliului de Administratie (CA) al SIF Moldova ca in situatia in care listarea nu este posibila din motive independente de SIF Moldova sa negocieze alternative pentru lichidizarea actiunilor BCR (vanzare, aport, schimb, alte instrumente)", se arata intr-un comunicat al SIF Moldova remis dupa AGA.

Surse din cadrul actionariatului SIF Moldova au declarat sambata agentiei Mediafax ca primele trei puncte de pe ordinea de zi privind initierea procedurilor de listare a actiunilor BCR au fost aprobate cu circa 60% din voturi, iar punctul patru referitor la negocierea cu Erste pentru lichidizarea actiunilor BCR a primit mai multe voturi din partea actionarilor, respectiv 74,9%.

Erste a anuntat saptamana trecuta ca a incheiat un acord de principiu cu celelalte patru SIF-uri pentru preluarea unui pachet de 2,61 miliarde actiuni BCR, reprezentand 24,12% din capital, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac. Valoarea tranzactiilor de preluare a celor patru pachete de actiuni s-ar ridica la 435 milioane de euro. Societatea este singura din grupul celor cinci SIF-uri care nu a incheiat pana acum un acord cu austriecii, insa Erste a mentionat ca si SIF Moldova poate subscrie la acord.

Integral in Curierul National