SIF Banat are liber sa preia administrarea SIF Muntenia

Data publicarii: 18-07-2013 | Bursa

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat solicitarea SIF Banat Crisana de a prelua 99,96% din capitalul social si drepturile de vot ale SAI Muntenia

SIF Banat Crisana a primit si ultima aprobarea necesara pentru a deveni administratorul SAI Muntenia dupa ce Consiliul ASF si-a dat acordul in acest sens. Anterior, tranzactia a fost aprobata si de Consiliul Concurentei. 

La jumatatea lunii februarie, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au surprins piata anuntand intentia societatii din Arad de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat atunci in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor societatii ales in luna iulie a anului trecut.

Tranzactia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care detine Muntenia Invest.SIF Muntenia este administrata de SAI Muntenia Invest, a carei activitate este supravegheata de Consiliul Reprezentantilor Actionarilor, format din 11 membri alesi in AGA pentru un mandat de patru ani.Administratorul SIF Muntenia reprezinta societatea de investitii financiare in operatiunile cu titlurile din portofoliul SIF, inclusiv in fata instantelor de judecata, si dispune toate operatiunile efectuate prin conturile bancare ale SIF.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: