Eurobank vrea sa renunte la 10% din angajati

Data publicarii: 06-11-2013 | Finante-Banci

Grupul bancar elen Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a anuntat marti ca are de gand sa renunte la a zecea parte din forta de munca printr-un program de plecari voluntare, in conformitate cu un plan de masuri destinat sa pregateasca banca pentru privatizare, transmite Reuters.

Eurobank este una din cele patru mari banci care au fost salvate de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Fondul de sprijinire bancara din Grecia (HFSF) a injectat 5,84 miliarde de euro din fondurile oferite de UE si FMI in Eurobank si in prezent detine aproximativ 95% din actiunile bancii. Autoritatile de la Atena au termen limita pana in luna martie 2014 sa privatizeze, partial sau total, Eurobank.

'Conditiile economice deosebit de critice pe care le-am inregistrat in ultimii ani, in combinatie cu evolutiile din sectorul bancar, ne obliga sa ajustam grupul la noile realitati', a informat Eurobank intr-un comunicat de presa.

Potrivit unui oficial al bancii, Eurobank si-a propus sa renunte la 700 de locuri de munca.

Citeste si: Piraeus ia in calcul preluarea Bancpost, in schimbul subsidiarelor din Bulgaria si Serbia

Angajatii Eurobank au timp pana la data de 15 noiembrie sa spuna daca accepta programul de plecari voluntare, care contine salarii compensatorii in functie de vechimea in munca. Schema nu se aplica si angajatilor Postal Bank, Eurolife, Eurobank Properties si Eurobank Equities.

HFSF a cheltuit 38 de miliarde de euro pentru sustinerea sistemului bancar. In schimbul ajutoarelor, HFSF a cerut bancilor grecesti sa se consolideze si sa-si reduca costurile. Fondul spera ca ulterior sa revanda participatiile majoritare pe care le detine la primele patru banci grecesti. Autoritatile de la Atena se asteapta sa stranga aproximativ 17 miliarde de euro din vanzarea acestor participatii iar Eurobank este prima care va fi scoasa la vanzare.

Integral in ECONOMICA.net