Peste 2.000 de companii cu capital bulgar functioneaza in Romania

Data publicarii: 30-09-2017 | Economie

Peste 2.000 de companii cu capital bulgar functioneaza in Romania, aproximativ acelasi numar de firme romanesti operand in Bulgaria, informeaza site-ul mediapool.bg citat de Novinite.

Sterică Fudulea

Comerțul între Bulgaria și România s-a ridicat anul trecut la 3,8 miliarde de euro, în creștere cu 5,7% față de 2015. Sofia a înregistrat în 2016 un excedent comercial pe relația cu Bucureștiul de 256 de milioane de euro.

Datele au fost prezentate cu ocazia întâlnirii dintre adjunctul ministrului bulgar al Economiei, Alexander Manolev, cu secretarul de stat în Ministerul român pentru Mediul de Afaceri, Sterică Fudulea. Cei doi au discutat posibilitățile cooperării economice, în avanpremiera întâlnirii între guvernele celor două țări, care va avea loc pe 3 octombrie, la Varna, a informat Ministerul Economiei din Bulgaria.

Comerțul dintre Bulgaria și Romania se bazează în principal pe metale și produse metalice, zahăr, cereale, medicamente, produse alimentare, petroliere, mijloace de transport, inclusiv tractoare și mașini. Sectoarele cu perspective de creștere în comerțul bilateral sunt echipamentele, electronicele, construcțiile, industria alimentară și cea a berii, textile, IT și externalizarea resurselor, a declarat Alexander Manolev.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: