SOS societatile cu capital privat!

Data publicarii: 07-02-2007 | Afaceri
SOS societatile cu capital privat!Noua lege a societatilor comerciale, aprobata de Guvern in noiembrie 2006, va duce la distrugerea sectorului privat din Romania si a fost modificata pentru a favoriza unele cercuri de interese aflate la guvernare, au aratat marti, intr-un seminar organizat la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, reprezentanti ai mediului de afaceri. Acestia sunt foarte revoltati intrucat, spun ei, nu au fost consultati cand a fost modificata legea, iar acesta a fost publicata in Monitorul Oficial in vacanta, acestia neavand posibilitatea de a o mai contesta.

Oamenii de afaceri considera ca legea 441/2006, care modifica legea 31/1990, va duce astfel, la cresterea costurilor societatilor comerciale. Actuala lege impune conditii restrictive pentru actionari in ceea ce priveste alegerea Consiliul de Administratie. Cumulul de mandat de administrator cu mandat de munca este strict interzis, din momentul acceptarii functiei de administrator (daca este administrator, nu mai poate fi angajat cu carte de munca la aceeasi firma).

O societate comerciala care are un singur asociat este obligata astfel sa-si angajeze un alt administrator, intrucat, conform noii reglementari, acesta nu poate indeplini aceasta functie. In plus, la fiecare modificare de act constitutiv, societatile sunt obligate sa refaca actul constitutiv care sa includa modificarea, care se depune ulterior la Oficiul Registrului Comertului, apoi se notifica la Monitorul Oficial acest lucru.

De asemenea toate societatile trebuie sa-si refaca Actul constitutiv. Oamenii de afaceri au mentionat ca legea nu are norme de aplicare si poate sa duca la distrugerea sectorului privat din Romania. Acestia sunt de parere ca legea trebuie restructurata din temelii.

Integral in Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: