Alpha Bank finanteaza cu 190 milioane de dolari Electrocentrale Bucuresti SA

Data publicarii: 23-02-2007 | Finante-Banci
SC Electrocentrale Bucuresti SA a contractat la inceputul acestui an un imprumut pe o perioada de cinci ani in valoare de 190 milioane USD echivalent RON, fondurile fiind destinate pentru finantarea achizitionarii de resurse energetice, creditul fiind contractat in totalitate de la Alpha Bank Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Acesta este primul imprumut pe care Alpha Bank Romania il acorda companiei SC Electrocentrale Bucuresti SA. Suntem incantati de aceasta colaborare si de faptul ca am reusit sa punem la punct intr-o perioada foarte scurta de timp detaliile unei tranzactii de o asemenea anvergura, aceasta fiind inca o dovada a capacitatii bancilor romanesti, in general, si a Alpha Bank Romania, in particular, de a acorda finantari pentru care pana nu demult se apela la pietele internationale", a declarat Sergiu Oprescu, presedinte executiv al Alpha Bank.

Ion Marcu, directorul general al SC Electrocentrale Bucuresti SA, precizeaza ca "oferta Alpha Bank Romania a fost aleasa in urma unei proceduri concurentiale prezentand cele mai bune conditii de finantare oferite de 7 dintre cele mai mari banci din Romania, care au prezentat oferte individual sau in asociere".

"Prin aceasta tranzactie, Alpha Bank Romania a impus o data in plus noi standarde pe piata financiara romaneasca. Banca va continua sa-si consolideze aceasta pozitie prin oferirea unei reale expertize si puteri financiare, concretizate in solutii inovatoare si flexibile ce sustin proiectele initiate de marile corporatii din Romania", precizeaza oficialii bancii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: