Arhiva » Februarie 2021 » 15 Februarie 2021

Toate stirile publicate in data de 15 Februarie 2021 | 4 de inregistrari

  • Angajatii romani doresc un program de lucru mai flexibil, iar instabilitatea pietei muncii ii determina sa nu isi schimbe angajatorul

    Dinamica angajați - angajatori a suferit modificari drastice în pandemie atât prin prisma noului mod de lucru menit să prevină răspândirea virusului cât și prin criza economică generată de acesta, criză care și-a lăsat amprenta pe piața muncii locală. În acest sens, specialiștii EY au realizat un studiu în perioada noiembrie - decembrie 2020, bazându-se pe informațiile oferite de un eșantion de peste 200 de persoane care activează în domenii precum serviciile profesionale, tehnice și științifice, comerț, construcții și imobiliare, servicii financiare, produse de consum, industria auto, IT sau industria farmaceutică, mai bine de 88% dintre aceștia fiind angajați cu normă întreagă.

  • Studiu ING pe tema achizițiilor de locuințe

    Potrivit unui sondaj internațional inițiat de ING și efectuat de Ipsos prin chestionare aplicate online pe tema achizițiilor de locuințe, deși mai bine de jumătate dintre români spun că le-a fost greu să își găsească locuințe care să bifeze toate criteriile alese de ei, aceștia au fost cei mai rapizi din Europa la achiziția de locuințe. Astfel, trei din cinci români spun că și-au găsit locuința pe care au cumpărat-o în cel mult trei luni. Mai mult, aproape 70% dintre românii participanți la studiu și-au găsit locuință după ce au vizionat cel mult cinci proprietăți în vreme ce 22,8% au ajuns la același rezultat după vizionarea unui număr de șase până la zece proprietăți.

  • Declaratia unica, editia 2021 – ce se schimba fata de anii trecuti si ce neclaritati raman

    Introdusă în anul 2018, an în care s-a depus și pentru prima dată pentru veniturile obținute în anul anterior ori pentru veniturile estimate care pot fi obținute în anul curent, declarația unică a suferit de-a lungul timpului mici modificări. Inițial, termenul de depunere a declarației anuale și pentru plata obligațiilor fiscale aferente a fost stabilită la data de 15 martie a anului următor în care s-a obținut acel venit. În fiecare an însă, acest termen a fost prelungit, uneori chiar de mai multe ori.

  • Criza va accelera consolidarea sectorului bancar in ECE; Romania, printre tarile din regiune cu cele mai multe tranzactii in domeniu

    Conform celei mai recente ediții a studiului Deloitte CEE Banking M&A efectuat în 16 țări printre care și România, criza generată de Covid-19 ar putea conduce la consolidarea sectorului bancar din Europa Centrală și de Est în anii care urmează în condițiile în care băncile mici vor întâmpina mari dificultăți în a trece cu bine peste provocările legate de profitabilitate. Soliditatea este un element crucial în cazul unui șoc economic, sectorul bancar din ECE fiind încă mult prea fragmentat, cu mulți jucători cu cote de piață marginale.