Arhiva » Iunie 2020 » 16 Iunie 2020

Toate stirile publicate in data de 16 Iunie 2020 | 3 de inregistrari

  • 4 unitati mobile de terapie intensiva au fost achizitionate cu sprijinul societatii civile si a mediului de afaceri

    Prima unitate mobilă de terapie intensivă achiziționată de inițiativa Fundației pentru SMURD în colaborare cu Lidl România, a ajuns în țară la data de 12 iunie. Inițiativa Fundației pentru SMURD a fost cel de a crea un prototip de unitate mobilăde terapie intensivă, aceasta bucurându-se imediat de susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență care a decis achiziționarea a minimum patru astfel de unități, celelalte trei unități fiind comandate cu sprijinul mediului de afaceri care s-a alăturat inițiativei inițiale. Companiile care au răspuns imediat acestei nevoi sunt KMG International (Rompetrol), Crucea Roșie și Fundația Mereu Aproape.

  • Opinie Deloitte - Majorarea plafonului pentru TVA de 5% la vânzarea de imobile

    În cazul în care proiectul de lege privind majorarea plafonului pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru locuințe va fi adoptat, persoanele fizice ar putea beneficia de reduceri semnificative de preț la achiziționarea unei locuințe de până la 750.000 (fără TVA). Deocamdată acest proiect așteaptă punctul de vedere al Guvernului, fiind înregistrat la Senat pentru dezbatere.

  • Sfarsitul auto-izolarii nu inseamna sfarsitul singuratatii: Romanii admit ca se simteau singuri inainte de pandemie

    Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky, 41% dintre cei care admit că s-ar fi simțit singuri pe perioada pandemiei, spun că s-au simțit la fel de singuri sau chiar mai puțin singuri decât înainte. Mai mult, petrecând mai mult timp în casă și cu toate regulile de distanțare socială, oamenii au devenit din ce în ce mai dependenți de tehnologie. În prezent, 72% dintre români cred că tehnologia îi ajută să se conecteze cu prietenii sau membrii de familie de care sunt departe, un procent care crește la 75% în cazul milenialilor și chiar la 78% în locuințele în care trăiesc mai multe generații.