Fondul National de Garantare a Creditelor va acorda garantii pentru clientii OTP Bank

Data publicarii: 08-05-2007 | Finante-Banci

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) si OTP Bank au semnat la inceputul lunii mai o conventie - cadru de garantare, prin care fondul imparte cu banca riscurile finantarii proiectelor, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

"Prin semnarea conventiei - cadru de garantare pentru garantii exprese, irevocabile si neconditionate este facilitat accesul clientilor OTP Bank la credite", se spune in comunicatul institutiei.

FNGCIMM va acorda garantii complementare, atunci cand planurile de afaceri ale firmelor mici si mijlocii (IMM) nu pot fi finantate de catre banca, din cauza ca IMM-urile care solicita imprumutul nu dispun de garantii in procentul impus de reglementarile interne ale bancii.

Garantiile pot fi acordate pentru credite pe termen scurt, mediu sau lung, scrisori de garantie bancara sau pentru alte instrumente de finantare practicate de banca. De garantiile FNGCIMM pot beneficia si firmele nou infiintate (start-up), se arata in comunicatul de presa.

Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit, in schimbul platii de catre finantator a unui comision de garantare.

Parteneriatul dintre OTP Bank si FNGCIMM face ca un numar mult mai mare de intreprinzatori sa isi poata pune in practica proiectele, OTP Bank fiind a 20-a banca partenera a Fondului.

FNGCIMM SA a fost infiintat in 2001 si are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie. La finele lunii decembrie 2006, capitalul social al FNGCIMM se ridica la valoarea de 261.412.300 lei.

La aceeasi data, numarul total de garantii acordate depasea 2.000, inregistrand in sold peste 122 milioane euro, pentru credite in valoare totala de peste 250 milioane euro.

Misiunea FNGCIMM este acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare (credite pentru investitii si capital de lucru) contractate de IMM de la banci comerciale sau din alte surse, abilitate de lege, precum si acordarea de finantari directe catre IMM-uri. De asemenea, fondul garanteaza scrisori de garantie bancara.

NewsIn