OTP Bank Romania tinteste un profit net de 60 milioane euro in 2010
Data publicarii: 10-05-2007 | Finante-BanciOTP Bank Romania estimeaza un profit net de 60 milioane euro net si un total al activelor de 2,89 miliarde euro in anul 210, se arata intr-un raport al bancii privind estimarile pentru urmatorii trei ani. "Profitul brut al OTP Bank Romania urmeaza sa ajunga la 70 milioane euro, iar creditele acordate clientilor vor atinge valoarea de 2,55 miliarde euro, in timp ce depozitele totale vor insuma 1,43 miliarde euro", se mai arata in raport.
OTP Bank Romania urmareste o crestere pe toate segmentele in urmatorii trei ani, in special pe sectorul companiilor mari, si a firmelor mici si mijlocii, venind in intampinarea acestora cu proiecte de finantare, potrivit datelor publicate de companie.
Strategia OTP Bank Romania pentru urmatorii ani va fi aceea de a continua dezvoltarea segmentul de retail, orientandu-se cu preponderenta pe intreprinderile mici si mijlocii prin cresterea vanzarilor si eficientei de operare, avand ca tinta pentru 2010 obtinerea unui profit brut de 70 milioane euro.
In acest an, OTP Bank Romania intentioneaza sa achizitioneze alti jucatori de pe piata si mizeaza pe vanzarile de pachete de produse de creditare "cross-sell". Tot in acest an, banca intentioneaza sa lanseze produse ipotecare si depozite pentru sectorul de retail, cu orientare pe private banking, mai precizeaza reprezentantii bancii.
In 2006, OTP Bank Romania a inregistrat o pierdere de 2,6 miliarde forinti (35,3 milioane lei), cu 23% mai mare decat cele din anul anterior, datorata investitiilor masive in extinderea retelei.
OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata.
Unul din principalele obiective ale OTP Bank pana in 2010 este acela ca jumatate din profitul obtinut pana in 2010 sa provina in urma achizitiilor pe care le va face grupul de alti jucatori de profil.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?