Romanii care nu sunt siguri pe locul de munca isi pot face polita pentru plata ratelor in somaj
Data publicarii: 10-05-2007 | Finante-BanciCompania de asigurari plateste ratele la banca in cazul in care titularul creditului a ajuns in somaj din motive care nu-i sint imputabile, noteaza Cotidianul. Romanii care doresc sa faca un imprumut la o banca, dar nu sint siguri pe locul de munca, pot sa incheie si o asigurare de exonerare de la plata ratelor de credit. Asta pentru ca firmele de asigurari ofera solutii de protectie financiara pentru cel care a contractat un credit bancar si caruia i-a incetat raportul de munca, insa doar din motive neimputabile lui.
Asigurarea suplimentara de exonerare de la plata ratelor de credit in caz de somaj este, spre exemplu, la BCR egala cu 1% din suma asigurata (suma asigurata fiind egala cu noua rate lunare totale). De exemplu, in cazul unui credit Divers BCR de 33.800 de lei (echivalentul a 10.000 de euro), prima anuala platita de client este de 51,7 lei.
In cazul in care clientul care a contractat creditul isi pierde locul de munca, dar a incheiat anterior o astfel de asigurare, compania de asigurari plateste ratele catre banca, in locul clientului, pentru o perioada de maximum noua luni. Termenul respectiv reprezinta o perioada suficienta pentru ca acesta sa-si gaseasca un nou loc de munca. "Plata ratelor catre banca se face pentru ca indemnizatia de somaj nu i-ar permite plata ratelor de credit lunare", ne anunta Mihai Belicciu, director marketing-vinzari BCR Asigurari de Viata.
Si persoanele care au incheiat o asigurare de viata pot cere companiei de asigurari sa le plateasca ratele pentru asigurarea in cauza la necaz. Asta se intimpla numai daca in contractul de imprumut aveti clauza de exonerare de la plata primelor. Deci pentru o perioada de timp (care, de regula, se stabileste de comun acord cu compania de asigurari), societatea accepta ca in caz de producere a unui eveniment nefericit sa suporte, in locul clientului, primele de asigurare. Daca este vorba despre un caz de invaliditate, atunci compania poate prelua plata primelor pina la incheierea contractului, indiferent de numarul de ani.
"Pentru orice produs financiar unde se platesc rate este bine sa se incheie o asigurare de exonerare. Adica la credite, leasing, asigurari. In acest fel, oamenii se protejeaza de vremuri mai proaste din punct de vedere financiar", apreciaza Mihai Tecau, presedintele BCR Asigurari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza