Visa Europe lanseaza un nou serviciu de consultanta: SEPA HealthCheck

Data publicarii: 10-05-2007 | Finante-Banci

Visa Europe a lansat un nou serviciu de consultanta SEPA HealthCheck care vine in sprijinul bancilor membre pentru a le ajuta in alegerile tactice si strategice pe care le implica Zona Unica a Platilor Europene (SEPA), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Visa SEPA HealthCheck va furniza bancilor o analiza obiectiva a proiectelor SEPA, permitand revizuirea si evaluarea in mod regulat a procedurilor si performantei activitatilor principale.

"Din cauza costurilor mari pe care le implica trecerea la SEPA, bancherii trebuie sa se asigure ca implementarea este bine gandita si ca se va derula conform graficului stabilit. Cu ajutorul serviciului Visa HealthCheck pot avea certitudinea ca modificarile cerute de SEPA sunt corect planificate si corectiile sunt facute la momentul oportun", a declarat Jeremy Nicholds, vicepresedinte executiv, Commercial Development.

Trecerea la SEPA presupune in principal ca bancile sa fie conforme cu prevederile Directivei pentru Serviciile de Plata emisa de catre Comisia Europeana si cu reglementarile Consiliului European pentru Plati (CEP). Pe scurt, bancile vor trebui:

  • Sa adapteze operatiunile legate de carduri la cadrul stabilit de catre CEP
  • Sa introduca, in conformitate cu recomandarile CEP, doua noi instrumente de plata conforme cu SEPA -Transfer de Credite si Debit Direct
  • Sa utilizeze Mecanismele de autorizare si decontare recomandate de catre CEP
  • Sa respecte prevederile stabilite de legislatia europeana prin noua Directiva pentru Serviciile de Plata

"Serviciul Visa HealthCheck nu a fost creat numai pentru a garanta conformitatea cu regulile SEPA, ci are o utilitate mai larga. Ne-am propus sa oferim bancilor membre consultanta obiectiva de calitate pentru a putea fi pregatiti pentru SEPA astfel incat sa fructifice oportunitatile din spatiul mai deschis si mai competitiv al platilor", a adaugat Jeremy Nicholds.

Visa Europe va organiza pentru bancile membre o serie de seminarii cu tema SEPA pe parcursul lunii mai, la Frankfurt, Madrid, Milan, Stockholm si Praga. In cadrul lor vor fi prezentate cele mai noi informatii despre SEPA, cadrul general legislativ european, initiative din acest domeniu si de asemenea va fi prezentat serviciul Visa SEPA HealthCheck.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: