Raiffeisen International anticipeaza un profit de cel putin 700 milioane euro in 2007

Data publicarii: 11-05-2007 | International

Conducerea Raiffeisen International previzioneaza un profit consolidat (dupa impozitare si interese minoritare) de cel putin 700 milioane euro in 2007, ca urmare a activitatilor desfasurate cu clientii corporatisti, a anuntat banca, joi, intr-un comunicat.

"Activitatile clientilor corporatisti sunt cele care probabil vor contribui cel mai mult la profitul total pe anul 2007. ín acest an va creste interesul pentru segmentul companiilor mijlocii (mid-market). In cadrul segmentului de retail, in continua dezvoltare, accentul va fi plasat pe expansiunea continua a retelei de unitati si a canalelor alternative de distributie (internet banking, call center)", se arata in comunicatul bancii.

Raiffeisen International anticipeaza o crestere anuala a bilantului total cu cel putin 20% pana in 2009. Banca se asteapta ca cea mai mare crestere sa fie obtinuta tot de tarile din Comunitatea Statelor Independente (CSI), ca si in primul trimestru al acestui an, in ciuda absentei Raiffeisen Bank Ucraina, se mai arata in comunicat.

Raiffeisen International previzioneaza un nivel al randamanetului capitalului propriu (ROE) inainte de impozitare de peste 25% in anul 2009. De asemenea, se asteapta ca indicatorul costuri/venituri sa fie mai mic de 58%, iar tinta pentru rata risc/castiguri este preconizata la 15%.

In primul trimestru al acestui an, banca a inregistrat un profit consolidat de 192,6 milioane euro in crestere cu 55% fata de perioada similara a anului trecut. Tot in primul trimestru, activele Raiffeisen International au atins aproape 60 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: