Tiriac Expo expune spre vanzare masini unicat cu preturi de pana la 850.000 euro

Data publicarii: 23-05-2007 | Auto

Expozitia auto de lux, organizata de Tiriac Holding in Tiriac Expo (fostul Metro Otopeni) intre 23 si 27 mai, expune spre vanzare modele de masini unicat in lume cu preturi ce pot ajunge la 850.000 de euro, conform datelor oferite de organizatori. Cele mai scumpe exemplare expuse la Luxury Car Show sunt un model Ferrari Enzo in valoare de 850.000 de euro, Pagani Zonda Roadster in valoare de 720.000 euro si Koenigsegg in valoare de 650.000 de euro.

Modelele Spyker care urmau sa fie expuse in cadrul expozitiei au fost blocate la vama dintre Romania si Ucraina, insa aceastea vor ajunge totusi la Bucuresti.

"Multe dintre automobilele prezentate sunt produse in serie limitata, existand doar cateva exemplare de acelasi fel in lume. Vor fi de asemenea expuse cateva unicate Pagani si Koenigsegg, in vreme ce Mansory aduce cele mai elegante masini tunate din lume. Prima oara in Romania, aceste raritati pot fi si cumparate, pentru ca toate masinile prezentate la Luxury Car Show sunt de vanzare", a declarat organizatorul expozitiei, Al Routhan Bader.

La salon este prezenta o masina Koenigsegg, companie suedeza care produce automobile de mare performanta cu tehnologie de Formula 1. Koenigsegg a devenit celebra in februarie 2005, cand modelul CCR a depasit recordul mondial de viteza la Nardo in Italia, dupa ce masina a atins 388 km/h. Sapte luni mai tarziu, recordul suedez a fost depasit de modelul Bugatti Veyron care a atins 407 km/h.

O alta marca putin cunoscuta la noi este Pagani, companie infiintata acum 15 de Horacio Pagani, care traieste in Italia dar s-a nascut in Argentina. Singurul model Pagani se numeste Zonda, are motor Mercedes-Benz si design inspirat de la avioanele cu reactie.

Un alt brand exotic este Spyker Cars, companie olandeza listata la bursa pan-europeana Euronext din Amsterdam, producator maul de masini super-sportive. Spyker are un model numit C8 Laviolette, masina de curse cu motor BMW de 400 de cai si viteza maxima de 300 km/h.

De asemenea expozitia mai ofera si motoare Chopere tip Harley Davidson pentru motociclete. Masinile de lux expuse la Tiriac Expo au o valoare totala de peste zece milioane euro, cateva marci sunt prezente pentru prima oara in tara.

La evenimentul Luxury Car Show sunt prezente masini de la aproape 20 de marci sport si premium. Pe langa branduri consacrate in segmentul de lux, cum ar fi Aston Martin, Bentley, Cadillac, Ferrari, Lamborghini, Jaguar, Maserati, Maybach, Porsche sau Rolls Royce, la expozitie sunt expuse si automobile ale unor marci exotice, putin cunoscute la noi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: