Instrument online privind sistemele de taxe din tarile UE pentru oamenii de afaceri
Data publicarii: 28-05-2007 | Finante-BanciCare sunt taxele aplicate in tarile Uniunii Europene? Cei interesati de acest subiect - cetateni, oameni de afaceri, experti, jurnalisti - se pot informa de acum consultand un nou instrument online, "Taxes in Europe", pus la dispozitie de Comisia Europeana, se arata in ultimul numar al eu-ro Newsletter remis BankNews.ro. "Taxes in Europe" poate fi accesat la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxinv/welcome.do. Exista si un manual pentru utilizatorii acestui instrument, la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/gen_info/info_docs/tax_inventory/search_tool_user_manual_en.pdf
Avand o interfata de cautare simpla, "Taxes in Europe" ofera gratuit informatii despre aproximativ 500 de taxe aplicate la ora actuala in statele membre precum si despre veniturile generate la buget de fiecare dintre aceste taxe, conform datelor transmise Comisiei Europene de catre autoritatile nationale in domeniu.
Un avantaj deosebit al noului instrument este acela ca ofera si posibilitatea compararii sistemelor de taxe din tarile Uniunii Europene.
Ce informatii pot fi obtinute cu ajutorul acestei baze de date?
Pentru fiecare taxa in parte, "Taxes in Europe" ofera informatii referitoare la baza sa legala, baza de calcul, principalele exceptari de taxe, tarifele aplicabile, clasificarea economica si statistica, precum si veniturile generate la buget.
Pot fi obtinute informatii despre taxele cele mai importante in raport cu veniturile generate la buget, inclusiv date referitoare la impozitul pe venit pentru persoane fizice, impozitul pe venit pentru persoane juridice, taxa pe valoarea adaugata (TVA) si accize. Pot fi obtinute, de asemenea, informatii legate de contributiile la sistemele nationale pentru protectie sociala.
Taxele si tarifele vamale nu sunt insa cuprinse in aceasta baza de date, ele fiind incluse intr-o alta baza de date speciala pusa la dispozitie de catre Comisia Europeana, TARIC, care poate fi consultata, de asemenea, online, la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/en/tarhome.htm .
Baza de date "Taxes in Europe" va fi actualizata in fiecare an, iar in viitorul apropiat va include informatii referitoare la sistemele de taxare din alte patru state membre care la ora actuala nu figureaza in aceasta baza de date. Este vorba despre Cipru, Irlanda, Malta si Portugalia.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?