Instrument online privind sistemele de taxe din tarile UE pentru oamenii de afaceri
Data publicarii: 28-05-2007 | Finante-BanciCare sunt taxele aplicate in tarile Uniunii Europene? Cei interesati de acest subiect - cetateni, oameni de afaceri, experti, jurnalisti - se pot informa de acum consultand un nou instrument online, "Taxes in Europe", pus la dispozitie de Comisia Europeana, se arata in ultimul numar al eu-ro Newsletter remis BankNews.ro. "Taxes in Europe" poate fi accesat la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxinv/welcome.do. Exista si un manual pentru utilizatorii acestui instrument, la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/gen_info/info_docs/tax_inventory/search_tool_user_manual_en.pdf
Avand o interfata de cautare simpla, "Taxes in Europe" ofera gratuit informatii despre aproximativ 500 de taxe aplicate la ora actuala in statele membre precum si despre veniturile generate la buget de fiecare dintre aceste taxe, conform datelor transmise Comisiei Europene de catre autoritatile nationale in domeniu.
Un avantaj deosebit al noului instrument este acela ca ofera si posibilitatea compararii sistemelor de taxe din tarile Uniunii Europene.
Ce informatii pot fi obtinute cu ajutorul acestei baze de date?
Pentru fiecare taxa in parte, "Taxes in Europe" ofera informatii referitoare la baza sa legala, baza de calcul, principalele exceptari de taxe, tarifele aplicabile, clasificarea economica si statistica, precum si veniturile generate la buget.
Pot fi obtinute informatii despre taxele cele mai importante in raport cu veniturile generate la buget, inclusiv date referitoare la impozitul pe venit pentru persoane fizice, impozitul pe venit pentru persoane juridice, taxa pe valoarea adaugata (TVA) si accize. Pot fi obtinute, de asemenea, informatii legate de contributiile la sistemele nationale pentru protectie sociala.
Taxele si tarifele vamale nu sunt insa cuprinse in aceasta baza de date, ele fiind incluse intr-o alta baza de date speciala pusa la dispozitie de catre Comisia Europeana, TARIC, care poate fi consultata, de asemenea, online, la adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/en/tarhome.htm .
Baza de date "Taxes in Europe" va fi actualizata in fiecare an, iar in viitorul apropiat va include informatii referitoare la sistemele de taxare din alte patru state membre care la ora actuala nu figureaza in aceasta baza de date. Este vorba despre Cipru, Irlanda, Malta si Portugalia.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile