EFG Leasing a finantat bunuri de 48 milioane euro in primele patru luni ale anului
Data publicarii: 28-05-2007 | Finante-BanciValoarea bunurilor finantate de EFG Leasing in primele patru luni ale anului a fost de 48 milioane euro, ca efect al cresterii numarului de clienti si al diversificarii produselor, a declarat luni directorul general al companiei, Sorin Manolescu. In 2006, EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank (actionar majoritar al Bancpost) a finantat achizitii de bunuri de peste 87 milioane euro.
In primul trimestru al anului compania a inregistrat o structura echilibrata din punct de vedere a bunurilor finantate, cu o pondere de circa 57% detinuta de vehicule, 30% echipamente si 13% imobiliare (real estate), a aratat Manolescu. In opinia lui, rezultatul obtinut este unul foarte bun, avand in vedere faptul ca "in aceasta perioada a anului activitatea de leasing demareaza mai greu".
Numarul de clienti ai companiei a crescut semnificativ, de la 550 la finele lui 2006 la peste 700 in prezent. "Din cei 550 de clienti atrasi, peste 50 sunt firme cu o cifra de afaceri mai mare de 30 milioane euro, iar jumatate au in jur de 3 milioane euro, ceea ce indica o calitate foarte buna a portofoliului", a precizat Manolescu.
In 2006, EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank (actionar majoritar al Bancpost) a finantat achizitii de bunuri de peste 87 milioane euro.
Segmentele de leasing pe care compania doreste sa le dezvolte cu prioritate in acest an sunt leasingul de echipamente, in special cele de constructii si industriale si leasingul imobiliar. Directorul general al companiei a precizat ca EFG Leasing a ocupat locul cinci in 2006 intr-un clasament al societatilor care ofera leasing imobiliar.
"Pentru acest segment, am lansat de curand un produs de finantare destinat sectorului corporate, cu o durata de 20 ani, cea mai mare din cate exista in acest moment pe piata", a mai spus Sorin Manolescu. In opinia lui, acest produs va aduce clientilor o adaptare cat mai buna a duratei de finantare cu durata de utilizare a imobilului pe care doresc sa-l finanteze. Pe langa clasicul produs imobiliar de achizitie de imobile existente, compania are si "sale & lease back", precum si leasing de constructie, adica este finantat un proiect imobiliar de la zero, respectiv de la achizitia terenului pana la finalizarea constructiei si chiar dotarea cu echipamente, a adaugat Manolescu.
Sistemul de "sale & lease back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui obiect aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra obiectului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.
Grupul financiar elen EFG Eurobank detine in Romania, in afara de pachetul majoritar de actiuni al Bancpost, companiile EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN si EFG Leasing.
EFG Eurobank Ergasias este a doua banca din Grecia, cu active de 56,6 miliarde euro la finalul lunii martie. Grupul financiar grec a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 204 milioane euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2006.
In ultimii ani, Eurobank EFG si-a extins afacerile in Bulgaria, Romania, Serbia, Turcia si, la inceputul anului trecut, a intrat pe pietele din Polonia si Ucraina.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?