EFG Leasing a finantat bunuri de 48 milioane euro in primele patru luni ale anului
Data publicarii: 28-05-2007 | Finante-BanciValoarea bunurilor finantate de EFG Leasing in primele patru luni ale anului a fost de 48 milioane euro, ca efect al cresterii numarului de clienti si al diversificarii produselor, a declarat luni directorul general al companiei, Sorin Manolescu. In 2006, EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank (actionar majoritar al Bancpost) a finantat achizitii de bunuri de peste 87 milioane euro.
In primul trimestru al anului compania a inregistrat o structura echilibrata din punct de vedere a bunurilor finantate, cu o pondere de circa 57% detinuta de vehicule, 30% echipamente si 13% imobiliare (real estate), a aratat Manolescu. In opinia lui, rezultatul obtinut este unul foarte bun, avand in vedere faptul ca "in aceasta perioada a anului activitatea de leasing demareaza mai greu".
Numarul de clienti ai companiei a crescut semnificativ, de la 550 la finele lui 2006 la peste 700 in prezent. "Din cei 550 de clienti atrasi, peste 50 sunt firme cu o cifra de afaceri mai mare de 30 milioane euro, iar jumatate au in jur de 3 milioane euro, ceea ce indica o calitate foarte buna a portofoliului", a precizat Manolescu.
In 2006, EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank (actionar majoritar al Bancpost) a finantat achizitii de bunuri de peste 87 milioane euro.
Segmentele de leasing pe care compania doreste sa le dezvolte cu prioritate in acest an sunt leasingul de echipamente, in special cele de constructii si industriale si leasingul imobiliar. Directorul general al companiei a precizat ca EFG Leasing a ocupat locul cinci in 2006 intr-un clasament al societatilor care ofera leasing imobiliar.
"Pentru acest segment, am lansat de curand un produs de finantare destinat sectorului corporate, cu o durata de 20 ani, cea mai mare din cate exista in acest moment pe piata", a mai spus Sorin Manolescu. In opinia lui, acest produs va aduce clientilor o adaptare cat mai buna a duratei de finantare cu durata de utilizare a imobilului pe care doresc sa-l finanteze. Pe langa clasicul produs imobiliar de achizitie de imobile existente, compania are si "sale & lease back", precum si leasing de constructie, adica este finantat un proiect imobiliar de la zero, respectiv de la achizitia terenului pana la finalizarea constructiei si chiar dotarea cu echipamente, a adaugat Manolescu.
Sistemul de "sale & lease back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui obiect aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra obiectului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.
Grupul financiar elen EFG Eurobank detine in Romania, in afara de pachetul majoritar de actiuni al Bancpost, companiile EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN si EFG Leasing.
EFG Eurobank Ergasias este a doua banca din Grecia, cu active de 56,6 miliarde euro la finalul lunii martie. Grupul financiar grec a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 204 milioane euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2006.
In ultimii ani, Eurobank EFG si-a extins afacerile in Bulgaria, Romania, Serbia, Turcia si, la inceputul anului trecut, a intrat pe pietele din Polonia si Ucraina.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial