Pasagerii companiilor aeriene care au interdictie in UE vor fi despagubiti

Data publicarii: Astazi, 29-05-2007 | Turism

Contractantii de transport aerian vor fi obligati sa informeze pasagerii cu privire la companiile aeriene interzise pe teritoriul Comunitatii si sa acorde compensatii in cazul in care transportul nu s-a efectuat, Protectia Consumatorilor fiind desemnata sa aplice amenzi de pana la 2.500 lei.

Ministerul Transporturilor a supus, luni, dezbaterii publice, un proiect de hotarare prin care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) va fi desemnata sa supravegheze modul in care sunt respectate prevederile privind informarea pasagerilor companiilor aeriene care se supun unei interdictii de operare pe teritoriul Comunitatii. Potrivit proiectului, MT va sprijini si asista ANPC pentru aplicarea prevederilor.

Totodata, s-a stabilit ca neinfomarea pasagerilor de catre contractantul de transport aerian cu privire la interdictia pe teritoriul Comunitatii se sanctioneaza cu o amenda cuprinsa intre 300 si 500 lei, in timp ce neacordarea compensatiilor cu amenda intre 1.000 si 2.500 lei. Sanctiunile se vor aplica contractantului de transport aerian pentru fiecare pasager.

Regulamentul CE 2111/2005 al Parlamentului European si al Consiliului din decembrie 2005 prevede stabilirea unei liste comunitare a transportatorilor aerieni care se supun unei interdictii de operare pe teritoriul Comunitatii si informarea pasagerilor transportului aerian cu privire la identitatea transportatorului aerian efectiv.

De asemenea, regulamentul stabileste obligatia operatorilor de a informa pasagerii cu privire la identitatea transportatorului aerian si de a acorda compensatii in cazul in care transportul nu a fost efectuat din cauza ca operatorul a fost supus unei interdictii de operare pe teritoriul Comunitatii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: