Depozitul la termen - intre dobanda mare si penalitati
Data publicarii: 12-06-2007 | Finante-BanciOridecateori dorim sa ne plasam economiile, trebuie sa punem in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele depozitelor la termen sau ale conturilor de economii. Astfel, desi dobanzile la depozitele la termen sunt mai ridicate fata de cele ale conturilor de economii, de multe ori suntem tentati sa renuntam la acest produs de economisire din cauza penalitatilor ce survin in urma interventiei asupra lui.
Este bine stiut faptul ca, spre deosebire de contul de economii, daca banii sunt retrasi dintr-un depozit, inainte de scadenta se vor aplica penalitati, diminuandu-se astfel castigul potential si, de asemenea, in cazul depozitului la termen nu putem depune bani ori de cate ori dorim. Unele banci din piata s-au gandit si la aceste detalii. Astfel, unele permit incasarea dobanzii pe card prin intermediul unui cont curent in care este virata aceasta, iar altele, mai nou, acorda clientului posibilitatea de a mai depune bani in depozitul la termen, fara sa perceapa comisioane.
Dobanda depozitului la termen, incasata pe card
In cazul depozitului la termen, banii sunt plasati pe perioade prestabilitate din momentul constituirii. Orice retragere de numerar inainte de scadenta este penalizata, deponentul pierzand dobanda aferenta depozitului. Totusi, depozitele cu plata lunara a dobanzii permit in schimb incasarea dobanzii aferente depozitului la termen intr-un cont curent. In general, aproape toate bancile permit ca la contul curent sa se ataseze un card de debit, insa deponentul nu va avea acces la depozitul constituit, ci doar la dobanda remunerata pe perioada depozitului.
Accesul la banii din depozit este permis la sediul bancii sau de oriunde din lume, daca se folosesc serviciile de internet banking. Acestea permit constituirea si spargerea oricand a depozitelor si virarea banilor pe contul de card.
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?