AFI Europe, investitie de 77,5 milioane de euro, pe terenul fabricii Laromet
Data publicarii: 01-08-2007 | ImobiliareAFI Europe, divizie a grupului de investitii Africa-Israel, a semnat recent un pre-contract pentru achizitia unui teren de 155.000 metri patrati al fabricii Laromet, investitie care se ridica la 77,5 milioane euro si intentioneaza sa construiasca 5.000 de locuinte, a anuntat dezvoltatorul. Terenul este situat in sectorul 1 al Capitalei si apartine fabricii Laromet, urmand ca aceasta sa-si continue activitatea in amplasamentul respectiv pentru o perioada de un an si jumatate, dupa care va fi relocata intr-un parc industrial. Potrivit oficialilor companiei, AFI Europe face astfel cea mai mare investitie imobiliara din Romania si urmeaza ca in decursul a 30 de zile sa se semneze contractul de vanzare-cumparare.
"Proiectul nostru pentru terenul in cauza va avea drept model unul dintre cele mai scumpe ansambluri rezidentiale din Israel. Noul cartier va contine intre 4.000 si 5.000 de locuinte, spatii comerciale si zone de recreere, iar suprafata totala construita va fi de aproximativ 700.000 metri patrati", a declarat directorul general al AFI Europe, Reuven Havar.
Reprezentantii companiei AFI Europe sustin ca in urmatorii trei ani vor investi in jur de 500 milioane euro in proiecte imobiliare numai in Bucuresti.
AFI Europe, impreuna cu firma NCH, dezvolta in Bucuresti proiectul Cotroceni Park care se va intinde pe o suprafata totala construita de 215.000 metri patrati pentru retail si 130.000 metri patrati pentru birouri. AFI Europe a mai achizitionat in luna octombrie a anului trecut un teren in nordul Bucurestiului, in zona Pipera, cu o suprafata totala de 100.000 metri patrati, unde se va construi un ansamblu rezidential ce va cuprinde aproximativ 2.000 de apartamente si de asemenea spatii comerciale.
In Bucuresti, AFI Europe mai detine o proprietate ce a apartinut fabricii Inox. Terenul, cu o suprafata de 17.000 metri patrati, este situat in centrul Capitalei, in apropierea Casei Poporului. Proiectul va dezvolta o zona rezidentiala de lux, incluzand birouri si spatii comerciale. In portofoliul AFI Europe exista si un teren de 260.000 metri patrati, situat in comuna Butimanu, unde compania va dezvolta un complex rezidential de vile de lux.
De asemenea, AFI Europe va investi 50 milioane euro pentru constructia unui mall in Arad - Arad Palace, care va avea o suprafata inchiriabila de 38.000 mp si a carui finalizare este preconizata pentru primavara anului 2010. Terenul pe care se va dezvolta proiectul, aflat in proprietatea companiei, este situat in centrul orasului Arad si are o suprafata totala de 80.000 de mp.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?