Leul pierde doi bani pana la 3,1786 lei/euro, in ton cu monedele din regiune
Data publicarii: 01-08-2007 | Finante-BanciMoneda nationala s-a depreciat, miercuri, fata de euro cu peste doi bani (0,65%) pana la 3,1786 lei/euro, ca urmare a cumpararilor de valuta din regiune care au atras deprecierea generala a monedelor din tarile emergente, sustin dealerii. "Leul s-a inscris in miscarea regionala de depreciere a monedelor din tarile emergente, ca urmare a scaderii celor mai multe burse. Leul a devenit mai putin atragator pentru investitori si din cauza faptului ca dobanzile interbancare au scazut foarte mult", a spus dealerul sef al ABN Amro Bank Romania, Dragos Balaci.
Euro era cotat la 3,1740-3,1790 lei in deschiderea sedintei valutare de miercuri, la un nivel cu peste un ban mai sus decat cel de marti seara, iar in primele doua ore de tranzactionare euro s-a mentinut peste 3,17 lei. Moneda nationala s-a apreciat usor la 3,1700 lei/euro in prima ora de tranzactionare, dar pana la jumatatea zilei s-a depreciat pana la 3,1830 lei/euro. In jurul orei 13:00 cursul oficial era de 3,1785 lei/euro.
Cursul afisat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,1786 lei/euro, descrie o depreciere a monedei nationale cu 204 lei vechi (0,65%) fata de euro, de la 3,1582 lei/euro, cat era marti.
Pe pietele internationale, dolarul a oscilat, in prima parte a zilei, intre 1,3636 si 1,3684 dolari/euro, iar in jurul orei 13:30, ora Romaniei, cotatia era de 1,3660 dolari/euro. Cursul afisat miercuri de BNR arata o depreciere a monedei nationale cu 210 lei vechi (0,91%) fata de dolar, de la 2,3043 lei/dolar, cat era marti, la 2,3253 lei/dolar.
Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de miercuri un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 3,56% pe an fata de 5,94% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a scazut la 4,66% pe an, de la 6,71% pe an, cat era marti.
Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au scazut la 3 - 4% pe an de la 4,75-6,50% pe an, cat erau marti, ca urmare a cresterii lichiditatii din piata interbancara.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?