Nicio oferta rezidentiala pentru cei cu venituri mici

Data publicarii: 16-08-2007 | Imobiliare

Nicio oferta rezidentiala pentru persoanele cu venituri mici! Analistii imobiliari spun ca in perioada urmatoare nu se vor face constructii destinate acestui segment de piata, iar cei care au anuntat proiecte ieftine au facut-o mai degraba ca o strategie de marketing. Constructorii si dezvoltatorii de proiecte rezidentiale s-au axat in ultimii doi ani mai mult pe ridicarea de vile si blocuri de lux, decat pe constructia de ansambluri destinate persoanelor cu venituri mici si medii.

Potrivit analistilor imobiliari, cei care au intrat pe piata bucuresteana si au anuntat proiecte pentru persoanele cu venituri moderate au folosit acest lucru doar ca o strategie de marketing, pentru a-si vinde ulterior locuintele la pretul pietei. Acestia mai spun ca, in prezent, se construieste prea putin pentru clasa de jos, cu toate ca exista foarte multe proiecte in lucru. Majoritatea ansamblurilor rezidentiale lansate pana in prezent in zone semicentrale ale Capitalei au un pret mediu de vanzare de 1.200-1.300 de euro pe mp.

Pentru anul in curs, previziunile specialistilor imobiliari la capitolul proiecte accesibile, nu sunt prea optimiste. Numarul locuintelor de acest gen se va mentine foarte scazut in raport cu cererea.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: