Facturile la incalzire se vor dubla doar daca iarna va fi de doua ori mai friguroasa

Data publicarii: 21-08-2007 | Politica

Facturile la incalzire se vor dubla doar daca iarna va fi de doua ori mai friguroasa decat cea din 2006 sau pretul combustibilului se va dubla, au declarat surse din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), in replica la avertizarile presedintelui PD, Emil Boc.

"In aceasta iarna trebuie sa fie de doua ori mai frig sau pretul combustibilului sa creasca de doua ori, ca facturile sa se dubleze. Pana in prezent nu avem niciun semnal ca aceasta iarna va fi mai rea decat cea din anul trecut", au precizat sursele citate.

Acestea au aratat ca pretul combustibului reprezinta 70% din factura la incalzire si ca pretul gazelor ar trebui sa creasca de la 400 la 800 dolari/mia mc, pentru ca pretul energiei termice sa se dubleze la consumatorii casnici.

In opinia reprezentantilor MIRA, in cazurile in care pretul energiei termice va creste, aceste majorari vor fi nesemnificative, de doua-trei procente.

Presedintele PD, Emil Boc, a avertizat, luni, ca pretul facturii pentru incalzire se va dubla in aceasta iarna din cauza "impotentei" Guvernului, care a blocat programul de termoficare elaborat in perioada in care Vasile Blaga s-a aflat in fruntea internelor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: