FNGCIMM garanteaza pana la 90% din valoarea finantarilor obtinute de la banci
Data publicarii: 24-08-2007 | Finante-BanciFondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) garanteaza pana la 90% din finantarile obtinute de la banci de firmele care indeplinesc conditiile pentru accesarea fondurilor nerambursabile europene, informeaza un comunicat al Fondului.
FNGCIMM acorda garantii pentru finantarile obtinute de intreprinderile nou-infiintate, microintreprinderi si pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care intrunesc conditiile pentru a avea acces la fonduri nerambursabile europene prin bancile comerciale si pentru Alocatia Financiara Nerambursabila (AFN) corespunzatoare.
Fondul garanteaza pana la 90% din valoarea creditului bancar si AFN, exclusiv dobanzi, comisioane si alte costuri bancare, pentru care percepe un comision de 0,5 % pe an aplicat la valoarea garantiei acordate.
I n perioada urmatoare, FNGCIMM va definitiva formalitatile de colaborare cu bancile comerciale si cu Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.
FNGCIMM a acordat anul trecut IMM-urilor garantii in valoare de peste 122 milioane euro si a avut o cifra de afaceri de 7,5 milioane lei, mai mare de 5,8 ori fata de cea din anul 2005.
La sfarsitul anului 2006 fondurile proprii ale FNGCIMM erau de 276,98 milioane lei, in crestere de 2,82 ori fata de anul precedent. Numarul de garantii acordate intreprinzatorilor care au luat credite bancare a crescut de 4,5 ori fata de 31 decembrie 2005 si de aproape 15 ori fata de anul 2004.
Activitatea FNGCIMM se desfasoara prin intermediul unei retele nationale care cuprinde 12 reprezentante, o sucursala si trei filiale - Fonduri locale de garantare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?