Preturile locuintelor din Bulgaria cresc in ciuda previziunilor facute de analisti
Data publicarii: 29-08-2007 | ImobiliarePreturile locuintelor din Bulgaria nu au inceput inca sa scada ca replica la supraincalzirea pietei imobiliare si la deteriorarea sectorului de credite ipotecare din SUA, asa cum estimau analistii din vestul Europei in previziunile facute asupra pietei imobiliare din Europa de Est, relateza Dnevnik.
Reprezentantii agentiilor imobiliare au declarat ca preturile urca pe toate segmentele pietei de imobiliare, chiar daca cresterea nu mai este asa spectaculoasa cum a fost in trecut.
Autoritatea Nationala de Statistica din Bulgaria a raportat in primul semestru o crestere cu 15% a preturilor in sectorul rezidential. Dintr-un raport asupra pietei imobiliare rezidentiale din Sofia, intocmit de firma Colliers International, reiese ca preturile au crescut cu circa 20% in anumite zone pentru care interesul cumparatorilor este crescut. Potrivit raportului pretul unui metru patrat pentru o locuinta situata in cartierele marginase este de aproximativ 1.000 de euro.
Constructia de ansambluri rezidentiale continua sa creasca, iar dezvoltarea cea mai importanta o au campusurile rezidentiale. Pentru ca preturile terenurilor din marile orase sunt in crestere, este de asteptat ca ansamblurile rezidentiale sa se indeparteze de orase.
Directorul agentiei imobiliare Aristo, Tihomir Tsakov, a declarat ca in sectorul imobiliar privat nu se vor inregistra scaderi ale preturilor in urmatorii trei sau patru ani. Doar preturile pentru casele de vacanta in ansamblurile foarte dezvoltate ar putea sa scada, a explicat Tsakov. Peste tot preturile pentru casele de vacanta se mentin in jurul valorii de 1.000-1.300 euro pentru un metru patrat.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?