Danone nu va mai introduce pe piata iaurturile sechestrate de Autoritatea Veterinara

Data publicarii: 30-08-2007 | Economie

Toate produsele Danone care au facut obiectul sechestrului Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare vor fi distruse, a declarat, joi, directorul general al companiei, Jacques Ponty, intr-o conferinta de presa. "Am luat aceasta decizie chiar daca testele au confirmat ca produsele sunt sigure, dar pentru ca in perioada sechestrului acestea nu s-au aflat sub controlul nostru", a spus Ponty.

Directorul general de la Danone nu a precizat insa despre ce cantitate de iaurt este vorba.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a ridicat, miercuri, sechestrul pus asupra a 40.000 de iaurturi suspecte, pentru ca testele au aratat ca nu exista risc pentru sanatate, iar producatorul va decide daca reintroduce produsele in comert.

Presedintele Autoritatii Veterinare, Radu Roatis, a declarat, miercuri, ca potrivit buletinelor de analiza transmise de Laboratorul de referinta din Ungaria, continutul de dioxina din iaurturi este sub limita prevazuta. Roatis a precizat ca este vorba de 0,22 picograme  pe gram, iar limita prevazuta admisibila este de trei picograme pe gram.

ANSVSA a informat, saptamana trecuta, ca a dispus retragerea de pe piata a unor loturi de iaurturi cu fructe, ca urmare a unor suspiciuni privind contaminarea cu dioxina a ingredientelor folosite la fabricarea produselor. Autoritatea Veterinara a trimis probe prelevate de la iaurturi Laboratorului Comunitar de Referinta de la Budapesta.

Compania Danone, producatorul loturilor suspecte, a informat ca a fabricat un singur lot de produse folosind mai multe containere de fructe dintre care doar unul are legatura cu alerta europeana privind contaminarea ingredientului guma de guar cu dioxina.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: