Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat contracte de 21 milioane euro in Bacau
Data publicarii: 04-10-2007 | Finante-BanciRaiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a incheiat contracte de economisire-creditare de aproape 21 milioane euro cu 4.500 de clienti din judetul Bacau, a anuntat banca intr-un comunicat. Raiffeisen Banca pentru Locuinte va finanta proiectele pe care Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) le va desfasura in Bacau, prin acordarea de credite persoanelor fizice care vor sa cumpere apartamente construite de ANL.
In acelasi context, Raiffeisen Banca pentru Locuinte va oferi solutii de creditare si chiriasilor din locuintele pentru tineri finantate de catre ANL care, potrivit noilor reglementari legale, au dreptul sa cumpere, dupa o perioada de inchiriere de cinci ani, locuintele in care au stat cu chirie.
"Studiile de piata facute ne-au aratat ca profilul clientului nostru se pliaza, intr-o anumita masura, pe cel al clientilor ANL. Statisticile demonstreaza ca preturile locuintelor din fondul locativ existent cresc mai ales datorita puternicei dinamici a preturilor percepute pentru locuintele din noile ansambluri rezidentiale", a spus presedintele RBL, Ionut Costea.
El a adaugat ca, in Romania, pretul unui apartament modest este de cel putin 15 ori mai mare decat venitul anual al unei persoane, daca luam in considerare venitul mediu net de 1.100 lei, spre deosebire de patru sau cinci ori, cat e in cele mai multe tari ale Uniunii Europene (UE).
Bacaul este una dintre capitalele de judet in care s-au construit cele mai multe locuinte cu chirie pentru tineri - aproape 500 de unitati locative.
Aproape jumatate din clientii bacauani ai bancii sunt tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, varsta maxima fiind de 88 de ani si 11 luni, iar cea minima de 8 luni si 21 de zile, a mai anuntat banca.
In strategia de extindere a parteneriatului cu ANL-ul RBL are in vedere si urmatoarele orase din zona in care s-au construit cele mai multe locuinte cu chirie pentru tineri, respectiv Galati, Iasi, Focsani, Botosani si Piatra Neamt.
Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse destinate imbunatatirii situatiei locative. Filozofia produsului este bazata pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. Clientii pot beneficia de credite cu dobanzi foarte avantajoase, de doar 6% pe an. In perioada de economisire pe langa dobanda oferita de RBL, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima de la stat de 15 % pe an, dar nu mai mult de 150 euro pe an.
In prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.
Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.
In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida, Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de la 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online